Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
181 komentara

Luda kuća: Knjižicu vozila ćete morati izvaditi da bi je poništili

Gospodin ima prometnu dozvolu u kojoj su mu popunjene sve rubrike pa treba novu. Ali za izdavanje nove treba poništiti staru knjižicu vozila koju je izgubio i koja se od 2013. godine više ne izdaje

Nespes
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
181 komentara

Facebookom se širi status čovjeka koji se susreo s hrvatskim propisima i birokracijom. I pošteno se naživcirao. Tema? Tehnički pregled automobila. Trebalo bi to biti prilično jednostavno, ali zašto jednostavno, kad može biti komplicirano.

O čemu se radi? Dotični gospodin ima prometnu dozvolu u kojoj su mu popunjene sve rubrike pa treba novu. Ali za izdavanje nove prometne dozvole treba poništiti staru knjižicu vozila koju je izgubio i koja se od 2013. godine više ne izdaje. I tu nastaje problem, jer gospodin nije prijavio da je izgubio knjižicu vozila. 

Po novom zakonu prometna dozvola postala je javna isprava kojom se dokazuje i vlasništvo vozila i koju, uz osobnu iskaznicu, treba priložiti kod tehničkog pregleda. 

Da bi mu izdali novu prometnu dozvolu, gospodin s početka priče mora poništiti knjižicu vozila koju nema pa mora na policiju prijaviti gubitak dokumenta koji se prestao izdavati prije šest godina da bi mu taj dokument poništili. 

E sad, teško da će dobiti novu knjižicu vozila koju više ne izdaju, vjerojatnije je da će dobiti potvrdu da je poništena pa će moći dobiti novu prometnu. I moći će pristupiti tehničkom pregledu. 

Evo statusa gospodina Branka Ogoreleca na Facebooku, prenosimo ga u cijelosti:

"Zašto je Hrvatska na dnu Europe? Zato jer je najgluplja. Ono, skroz je najgluplja. Zemlja s posebnim mentalnim potrebama.

Gle sad. Tehnički pregled auta. U prometnoj su mi dozvoli popunjene sve rubrike, pa trebam novu. E, ali za izdavanje nove treba priložiti knjižicu vozila.

Ja to ne mogu jer mi se negdje izgubila. Nitko se time nije opterećivao jer je knjižica vozila kao vrsta dokumenta ukinuta još prije šest godina. Taj se dokument još od 2013. više ne izdaje. Ne postoji. Tko god sad obnavlja prometnu, a još uvijek ima knjižicu vozila, treba tu staru knjižicu priložiti, ona se onda poništi i više ju nemaš. The end.

E, ali j*** -- ja NEMAM taj nevažeći i više nepostojeći i nepotrebni dokument, pa mi oni ne mogu izdati prometnu. Da bi izdali prometnu, moraju poništiti knjižicu vozila. A oni nemaju što poništiti.

I onda, logično -- što drugo? -- moram ići na policijsku stanicu, prijaviti gubitak nepostojećeg i nevažećeg dokumenta i tražiti izdavanje novog, iako je nevažeć i pravno nepostojeć. Onda s tim novim (nevažećim i nepotrebnim) dokumentom, kakav država već šest godina zapravo ne izdaje, odem na stanicu za tehnički pregled, e da bi oni taj (nevažeći i pravno nepostojeći) dokument mogli poništiti!

I onda bez frke dobijem novu prometnu. Jednostavno, kaj ne?"

Zašto je Hrvatska na dnu Europe? Zato jer je najgluplja. Ono, skroz je najgluplja. Zemlja s posebnim mentalnim...

Objavljuje Bruno OgorelecPonedjeljak, 29. travnja 2019.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message