Obavijesti

Promo sadržaj

Kako food bloggeri stvaraju odlične fotografije?

Kako food bloggeri stvaraju odlične fotografije?
8

Hrana nikada nije izgledala bolje na pametnom telefonu

Često se nađemo u situacijama kada smo u restoranu ili idemo na brzinski snack i primijetimo fanstastične delicije koje se naziru iza staklene vitrine. U tom trenutku rado posežemo za svojim pametnim telefonima kako bismo mogli uhvatiti najbolji mogući kadar naše omiljene hrane i objaviti ga na našim društvenim mrežama. Naravno, idealna fotografija nešto je za čime svi žudimo, a profili naših popularnih food bloggera u nama izaziva želju za istim doživljajem. No, kako ga uistinu doživjeti i napraviti najbolje moguće fotografije u nekontroliranim uvjetima?

Neka bude svjetlost!

Idealno osvijetljenje ključno je kako bi naša fotografija prikazivala one elemente koje želimo istaknuti u tom trenutku. Način na koji se određeni predmet osvijetli, uvelike utječe na dojam koji se prikazuje na fotografijama. Svjetlost je vaš prijatelj - stoga provjerite jeste li snimali s odgovarajućim osvjetljenjem. Fotografije hrane najbolje su snimljene pod mekom, raspršenom prirodnom svjetlošću. To osigurava da sve pojedinosti predmeta budu dobro osvijetljene kak bi ih leća kamere mogla uhvatiti.

Ljepota leži u jednostavnosti

Ne mora svaka fotografija biti uzbudljiva, ne bojte se jednostvnijih fotografija.

Odaberite jednostavnu pozadinu. Igrajte s kontrastima boja. Ako snimate tanjur, provjerite jeste li ga prije toga obrisali od mogućih posljedica izljevanja hrane. Možete upotrijebiti rekvizite, ali oprezno s njima. Odaberite pribor koji upotpunjuje priču - posuđe je popularan rekvizit, ali ako snimate hranu koju ste sami kuhali, razmislite prije o upotrebi ostataka sirovih sastojaka da biste svojoj publici dočarali kako  je točno nastalo vaše remek djelo.

Uhvatite fotografiju hrane na najbolji način s najboljom kamerom

Zdrav i uravnotežen obrok ima svoju cijenu, stoga hrana ne izgleda uvijek privlačno na slici, no dobra kamera na mobitelu to lako može promijeniti.  Na P20 Pro pametnom telefonu umjetna inteligencija će  otkriti kada usmjerite svoju kameru prema svom tanjuru, automatski će prepoznati hranu i prilagoditi boje tako da zelene i crvene boje budu jarke i ističu se. Rezultat? Primaljiva hrana ne samo vama već i vašim pratiteljima na društvenim mrežama.

Isprobajte ove trikove i savjete i pohvalite se svojim fotografijama na društvenim mrežama! Huawei P20 Pro pametni telefon dostupan je kod ovlaštenih operatera te u slobodnoj prodaji po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 6.499,00 HRK.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince
REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj