Obavijesti

Promo sadržaj

Kako gledati film iz kućnog naslonjača i umalo zaboraviti da nisi u kinu

Kako gledati film iz kućnog naslonjača i umalo zaboraviti da nisi u kinu
3

Zamislite se u kinu. Pred vama se nalazi veliko platno na kojem možete vidjeti i najsitniji detalj filma. Zvukovi filmskih scena okružuju vas sa svih strana, zbog čega čujete korake, radnje i šapat likova na velikom ekranu kao da ste tamo

Pametni televizori nove generacije omogućuju vam upravo to – da u nevjerojatnom prikazu od 33 milijuna piksela iskusite maksimum onoga što vam slika i zvuk filma mogu ponuditi.

Mnogi uređaji opremljeni su nevjerojatnim tehnologijama za veličanstven prikaz onoga što vidimo, ali što je s dijelom koji čujemo? Da bi korisnici imali potpun, zaokruženi audio-vizualni doživljaj gledanja filmova kod kuće, tehnološka industrija osmislila je sjajnu inovaciju koja je dostupna svakome – soundbar.

Što je soundbar?

Soundbar sustav karakterističan je po tome što se sastoji od glavnog zvučnika izduženog oblika kojeg je najbolje postaviti iznad ili ispod televizora, a uz njega dolazi i moćni subwoofer koji pojačava bas i duboke tonove na autentičan, realističan način. Inače, soundbar je dodatak za televizore koje će vas kao gledatelja staviti u središte filmske radnje, simulirajući zvuk koji vas okružuje za kompletni, pravi filmski doživljaj unutar četiri zida.

Kako to funkcionira u praksi?

Ako ste vlasnik pametnog televizora iz Samsung QLED 8K serije ili QLED Q80 i Q95 modela, nema smisla zadržati se samo na vrhunskoj tehnologiji prikaza. Zato zaokružite odličan vizualni podražaj i s onim zvučnim. Odgovor je - Samsung soundbar.

U liniji Samsung soundbara iz 2020. godine, koja uključuje i HW-Q800T i HQ-60T modele, ističe se nova Q-Symphony tehnologija stvorena za stvaranje nevjerojatnog iskustva zvuka. Q-Symphony u isto vrijeme kombinira zvučnike i soundbara i televizora kako bi se stvorio još bolji osjećaj zaokruženosti zvuka. Prilikom paljenja soundbara, vaši zvučnici televizora se ne gase. Naprotiv, uparuju se s vašim soundbarom stvarajući surround zvuk baš kao da ste u sjedalu kino dvorane.

Uz novi Samsung soundbar i Samsung pametni televizor čut ćete i najmanji detalj zvuka, baš kako što zvuči u stvarnosti. Nadalje, tu je i Samsung Acoustic Beam tehnologija koja raspoređuje zvučne valove kako bi se stvorila realistična audio pozadina s obzirom na scene koje se prikazuju na ekranu.

Dobar soundbar i dobar televizor rade čuda

Dodatno, Samsung QLED televizori opremljeni su OTS+ (Object Tracking Sound) tehnologijom, koja prati kretanje objekata na ekranu i ciljano usmjerava zvuk kroz prostor za potpuno trodimenzionalno iskustvo. Time ćete imati dojam da se radnja događa pored vas.

Još jedna sjajna inovacija koju donose Samsung QLED televizori je Active Voice Amplifier (AVA). Sigurni smo da ste se i vi bezbroj puta našli u situaciji gdje ne možete na miru čuti što se događa na ekranu jer je baš tada netko krenuo usisavati ili uključio perilicu rublja, prošao je kamion ili je počeo zvoniti nečiji mobitel. AVA uz pomoć umjetne inteligencije automatski detektira zvučne smetnje u prostoru. Ako traje dulje od tri sekunde, televizor će automatski pojačati govor unutar scena kako bi se lakše razaznalo o čemu je riječ. Odzvonilo je premotavanjima filma jer niste čuli što je vaš omiljeni glumac rekao u ključnom trenutku.

Uz soundbar, došlo je vrijeme PRAVOG kućnog kina

Ogromni i prekrasni ekrani koji krase moderne televizore zasigurno su poslastica za oči. Uz soundbar, postaju melem za uši. Zato nema više potrebe za plaćanjem ulaza u kino dvorane, kada je nevjerojatno iskustvo trodimenzionalnog zvuka dostupno i unutar vlastitog dnevnog boravka. Sve što vam treba su – kokice. To, nažalost, televizor i soundbar još ne mogu napraviti.

Isto tako, noviji Samsung QLED televizori dolaze i s podrškom za novi DVB-T2 sustav televizijskog signala kojeg Hrvatska počinje uvoditi početkom listopada. Novi signal donosi novitete poput HD prikaza za sve zemaljske kanale, jaču otpornost na smetnje te novo HbbTV interaktivno sučelje. Tako ćete na najbolji mogući način dočekati novi signal uz nevjerojatni prikaz i zvuk na Samsung televizoru.

Isprobajte sinergiju zvuka televizora i soundbara uz Q-Symphony u posebnim ponudama koje je pripremio Samsung. Odaberite svoj idealni Samsung televizor i na poklon dobivate Samsung Soundbar. Odabirom QLED Q60T, Q70T ili UHD od 75’’ ili većeg modela na poklon dobivate Soundbar HW-T550. Ako imate veliku želju urediti svoj dom na moderan način i odlučite se za The Frame televizor od 55'' ili više, na poklon dobivate i poseban Soundbar HW-S40T presvučen dizajnerskom tkaninom.

Također, ako se odlučite za Samsung QLED 8K TV, na poklon dobivate Soundbar Q800T, a ako odaberete modele QLED Q80 ili Q95, očekuje vas Samsung Soundbar Q60T kao iznenađenje. Kako biste ostvarili pravo na poklon, potrebno je registrirati svoju kupnju slanjem e-maila na ce.promotion@samsung.com.

Promocije traju do 30. rujna 2020. ili do isteka zaliha. Više informacija potražite na www.samsung.hr.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Goldman Graff je prvi izbor za investicijsko zlato: Sigurnost, kvaliteta i stručnost
PROMO

Goldman Graff je prvi izbor za investicijsko zlato: Sigurnost, kvaliteta i stručnost

Investicijsko zlato sve je traženiji oblik ulaganja u Hrvatskoj. U protekloj godini, prema javno dostupnim podacima, Hrvati su kupili oko 300 milijuna eura vrijednosti u plemenitim metalima

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu
PROMO

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a
Razgovor s Zlatkom Dalićem: „Lakše mi je voditi momčad nego stati pred kamere“
PROMO

Razgovor s Zlatkom Dalićem: „Lakše mi je voditi momčad nego stati pred kamere“

Ususret Europskom prvenstvu u nogometu 2024. imali smo priliku porazgovarati sa Zlatkom Dalićem, dok je bio na snimanju novog video spota Zvijezde