Obavijesti

News

Komentari 147

'Kako je Petrov komunicirao s Todorićem? Ja to ne znam...'

'Kako je Petrov komunicirao s Todorićem? Ja to ne znam...'
1

Pregledat će knjige pa ćemo vidjeti o čemu je riječ. Nitko tko nije u kompaniji i tko nema uvid u financijske knjige ne može unaprijed donositi sudove, rekao je Plenković...

VIDEO

Premijer Andrej Plenković otvorio je novu Belupovu tvornicu. Za vrijeme otvorenja komentirao je izjavu koju je Ivica Todorić dao za Nacional. Na pitanje je li upoznat s navodima iz teksta  - o povezanosti Bože Petrova sa Sberbankom te da je i prije izbijanja krize u Agrokoru čelnik Mosta nudio pomoć Todoriću, Plenković je odgovorio: 

- Ja ne znam kako je Petrov komunicirao s Todorićem. U procesu razgovora, kad smo vidjeli da je Agrokoru potrebna financijska injekcija, razgovarali smo, procijenili situaciju i krenuli jedinim ispravnim putem - na ustavan i zakonit način.

Dodao je da će revizija pokazati kakvo je stanje u kompaniji:

- Pregledat će knjige pa ćemo vidjeti o čemu je riječ. Nitko tko nije u kompaniji i tko nema uvid u financijske knjige ne može unaprijed donositi sudove. Plaće za svibanj su isplaćene, kompanija funkcionira normalno, nova likvidnost je došla, dostavljači dostavljaju robu, OPG-ovi su zadovoljni... dajmo izvanrednoj upravi vremena za ozbiljno financijsko restrukturiranje.

Premijer, kaže, ne strahuje od pobune radnika u Agrokoru:

- Ne vidim razloga za to, primaju plaću, proces restrukturiranja je krenuo... nama je bitno zadržati radna mjesta. Naš je prioritet hrvatska ekonomija.

U Belupo uložili 70 milijuna eura

Farmaceutska kompanija Belupo otvorila je u utorak u Koprivnici novu tvornicu krutih, polukrutih i tekućih oblika lijekova, u koju je uloženo 530 milijuna kuna, i u kojoj će posao naći 200 novih radnika. 

Novu je tvornicu Belupa, tvrtke iz sastava grupe Podravka, otvorio premijer Andrej Plenković, koji je istaknuo da u Koprivnici posluje sjajna kompanija, druga po veličini na farmaceutskom tržištu u Republici Hrvatskoj.

"Belupo je izrazito izvozno orijentirana kompanija, odnosno sudjeluje na čak 16 tržišta. Ono što je važno jest da će ova investicija od 70 milijuna eura generirati veći broj radnih mjesta od najavljenih 200-tinjak", rekao je Plenković novinarima nakon što je razgledao novootvorene pogone koprivničke farmaceutske tvrtke.

Dodao je da je vidljivo da je unutar zidova novih pogona ostavljeno dovoljno mjesta za daljnje širenje proizvodnje.

"Ovo je velika šansa za Koprivničko-križevačku županiju, za Podravku i Belupo te sve one koji su naslonjeni na njezine aktivnosti, a riječ je o brojnim subjektima u Hrvatskoj", istaknuo je Plenković. 

Na upit novinara hoće li Podravka biti vraćena na popis strateški važnih tvrtki za državu, premijer je rekao da je Podravka sama po sebi kompanija od strateškog interesa, bez obzira nalazi li se ili ne nalazi na tom popisu.

"Njezini rezultati najbolje govore o njoj, a država želi njezin daljnji razvoj", rekao je premijer te podsjetio da su aktivnosti Podravke planirane i na afričkom kontinentu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 147
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa