Obavijesti

Promo sadržaj

Kako postati dobar govornik i uspješno „prodati“ sebe?

Kako postati dobar govornik i uspješno „prodati“ sebe?
1

Čovjek je biće komunikacije koje svakodnevno šalje poruke pojedincima s kojima se susreće ili s kojima surađuje

No unatoč tome što smo svakodnevno suočeni s različitim oblicima komuniciranja, ne znamo uvijek dobro prenijeti poruku. Razlog tome nalazi se već u samoj definiciji komunikacije koja kaže da je ona prije svega vještina kojom prenosimo različite informacije i ideje. Kad govorimo o vještini  jasno je da se ona može, pa čak i mora, vježbati i unaprijeđivati, a upravo tako je i s govorenjem. Ako želimo dobro prezentirati vlastitu ideju ili misao važno je da se za to i pripremimo. Spretnost u komunikaciji tehnika je koja nam može otvoriti brojne mogućnosti u životu – od povećanja vlastitog samopouzdanja do dobivanja željenog posla. Poznato je i da se po vještini komuniciranja najviše prepoznaju uspješni studenti, djelatnici, poduzetnici i političari. Znati "prodati" sebe i svoju ideju najveće je umijeće, ali to zahtjeva učenje. 

– Jako je važno znati komunicirati. Dobra komunikacija ključ je uspjeha, kako u poslu tako i u osobnom životu. Sve što govorimo i ne govorimo vrsta je komunikacije, bez komunikacije ne postoji ništa. – poručuje novinarka Ana Ramljak.

Akademija Demosten govornička je škola u kojoj se mogu naučiti temelji govorništa i steći različite komunikacijske vještine, a osnovana je 2017. Cilj Akademije i njezinih predavača jest svojim polaznicima – bili oni studenti ili poslovnjaci – ukazati na važnost retorike u profesionalnom i osobnom razvoju čovjeka te ih pripremiti za kvalitetnu svakodnevnu i poslovnu komunikaciju, osloboditi ih straha od javnoga nastupa i naučiti ih kako samostalno i uvjerljivo prezentirati svoju ideju.

Cilj govorničke akademije Demosten i njenih predavača je upravo to – naučiti svoje polaznike ispravno govoriti te im pokazati kako da svoj urođeni talent dovedu do savršenstva i iz njega izvuku najviše za sebe i svoju organizaciju. U 18 različitih modula koliko ih nudi Akademija polaznici će naučiti kvalitetno iznijeti svoje ideje i slušati tuđe te će na taj način postati vrhunski komunikatori koji pridonose stvaranju produktive radne atmosfere. 

Više informacija na: www.umjetnost-komunikacije.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Holcim Hrvatska predvodi put prema dekarbonizaciji na događaju "Journey to Net Zero"
PROMO

Holcim Hrvatska predvodi put prema dekarbonizaciji na događaju "Journey to Net Zero"

Holcim Hrvatska, vodeća tvrtka u građevinskoj industriji, oduševila je svoje partnere, dobavljače i kupce na ekskluzivnom događaju "Journey to Net Zero" u prestižnoj Laubi.

Kineska 40. antarktička ekspedicija uspješno završila
PROMO

Kineska 40. antarktička ekspedicija uspješno završila

U organizaciji Ministarstva prirodnih resursa 40. kineska antarktička ekspedicija krenula je iz istočne kineske općine Šangaj 1. studenoga 2023. Tim ekspedicije prešao je više od 30 000 nautičkih milja
Vaš saveznik u borbi s prašinom i dlakama
PROMO

Vaš saveznik u borbi s prašinom i dlakama

Recite zbogom čak i najmanjim česticama prašine i osigurajte čist dom za svoju obitelj