Obavijesti

Promo sadržaj

Kako pravilno skinuti šminku i održavati kožu zdravom?

Kako pravilno skinuti šminku i održavati kožu zdravom?
1

Sigurno si već puno puta čula da je samo zdrava koža, lijepa koža. Prvo pravilo za lijepu i zdravu kožu je pravilna njega, a to se posebno odnosi na redovito čišćenje i uklanjanje šminke prije odlaska na spavanje.

Zašto se šminka mora ukloniti?

Iako su suvremeni dekorativni kozmetički proizvodi sve kvalitetniji oni ipak zatvaraju pore, a osim toga nije zanemariva ni količina nečistoća koja završi na licu preko prljavih ruku ili nečistog zraka. Tijekom spavanja koža se regenerira, a kako bi ta regeneracija bila što kvalitetnija nužno je ukloniti šminku s lica da se pore otvore kao i da se sredstva za njegu koja se nanose poslije čišćenja bolje upiju.

Korak po korak do čistog lica

Najteži dio je uklanjanje vodotporne maskare s trepavica, osobito ako su na kapcima i sjenila tamnih boja. Za njihovo djelotvorno uklanjanje potrebno je koristiti sredstva na bazi ulja. Kad se maskara i sjenila otope najbolje ih je do ukraju ukloniti blazinicom. Ruž se također uklanja uljnim sredstvom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Puder i rumenilo s lica uklanjaju se mlijekom za čišćenje lica, koje ujedno i njeguje kožu. Potom se lice kako bi bilo potpuno čisto umije specijalnim gelom ili/i se koristi tonik za lice koji osvježava ten, a na blazinici se jasno vidi je li i posljedni trag šminke uspješno uklonjen.

Tek nakon ovih koraka lice je spremno za nanošenje preparativne kozmetike u vidu krema ili/i seruma za njegu lica, vrata i dekoltea.

Ili samo jedan korak do lica bez šminke?

Ako nisi sklona gore opisanom ritualu klasičnog skidanja šminke, a želiš imati lijep i njegovan ten rješenje su vlažne maramice za skidanje šminke. Ako je maramica dovoljna kvalitetna i vlažna već i samo jedna ti može biti dovoljna da u cijelosti ukloniš maskaru, sjenila, ruž, puder, dakle kompletnu šminku i pripremiš lice za spavanje. Dodatna je prednost i što možeš birati i naći maramice koje tvom licu najbolje odgovaraju jer ih ima i za normalnu i osjetljivu kožu.

Vlažne maramice za skidanje šminke su osobito dragocjene u ovo ljetno vrijeme kada se više putuje jer su praktično pakirane i ne zauzimaju puno mjesta u torbi, a uspješno zamijenjuju tri do četiri proizvoda koja se koriste prilikom klasičnog uklanjanja šminke. Dakle, uz vlažne maramice bilo kad i na bilo kojem mjestu možeš imati čisto lice.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu