Obavijesti

Promo sadržaj

Kako se nositi s alergijama u dobu koronavirusa?

Kako se nositi s alergijama u dobu koronavirusa?
3

Nije samo globalna pandemija virusa ono što mnoge muči ovih dana

Iako smo pozvani da ostanemo doma i ne izlazimo, kako bismo spriječili širenje epidemije, neki su izlasci neminovni, baš kao i provjetravanje prostorija. Već u tim situacijama mnogi među nama ovih se dana suočavaju s dodatnim problemom, uobičajenim alergijama i reakcijama na njih. Ovogodišnje alergijske reakcije dodatno otežava i podozrivost okoline jer su ljudi u strahu od svakoga tko pokazuje i najmanje zajedničke znakove potencijalne prehlade, gripe, alergije (kihanje, šmrcanje, kašljucanje...), strahujući da je riječ o zaraženima koronavirusom.

S obzirom da se procjenjuje da od različitih vrsta alergija pati više od 30 posto Hrvata, a samo peludna alergije predstavlja problem za desetak posto naših sugrađana, nameće se pitanje kako doskočiti toj situaciji?

Za one koji se više susreću s ljudima, napominjemo da oko nas žive i oni koje muči alergija, no njeni simptomi ne znače da su podlegli epidemiji. A za sve one koji muku muče s alergijama ovih dana, važno je da reagiraju na vrijeme i konzultiraju se sa svojim liječnikom, kako bi prevenirali ili barem smanjili alergijske reakcije.

Uz odgovarajuću terapiju, kakvu će im propisati liječnik ovisno o simptomima, postoje i dodatni preparati koji mogu pomoći. Tako je, primjerice, Aqua Maris4Allergy sprej za nos učinkovit i siguran za ublažavanje simptoma alergijskog rinitisa, a pomaže i kod regeneracije nosne sluznice.

Osim raspoložive pomoći za nos, ne treba zaboraviti ni oči i njihovu izloženost alergenima. Kapi za oči Vizol S Allergy, primjerice, ublažavaju postojeće simptome alergijskog konjunktivitisa (suzenje, peckanje i svrbež očiju).

Zašto baš ta dva proizvoda pomažu kod alergija? Zato jer sadrže Ectoin®, prirodnu tvar koju proizvode mikroorganizmi da bi se zaštitili od teških klimatskih uvjeta, kao što su visoke temperature, isušivanja i UV zračenja. Osim toga, riječ je i o proizvodima koji ne sadrže konzervans, prirodni su i stvaraju prirodnu barijeru u kontaktu s alergenima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Bujanje tržišta nekretnina na Kvarneru: Opatija u fokusu
PROMO

Bujanje tržišta nekretnina na Kvarneru: Opatija u fokusu

Opatija i Kvarner postaju nekretninska oaza. Blizina mora, bogata kultura i rastuća ponuda privlače pažnju investitora i ljubitelja mediteranskog načina života

Trijumfalno deseto izdanje Dana komunikacija
PROMO

Trijumfalno deseto izdanje Dana komunikacija

Deseto izdanje ovog festivala obilježeno je punim festivalskim dvoranama i fantastičnom energijom, a racionalna iracionalnost, predvidiva nepredvidivost i zapečatili su dojmove s ovog tipično-netipičnog festivala.
Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...