News

Komentari 92

'Kako smo pobogu došli do toga da političari razvlače žene koje su zatrudnjele silovanjem?'

'Kako smo pobogu došli do toga da političari razvlače žene koje su zatrudnjele silovanjem?'

Miroslav Škoro nam poručuje da ako silovana žena zatrudni, mora se o pobačaju dogovoriti s obitelji. Njegova izjava izazvala je lavinu negativnih reakcija...

 Ako žena zatrudni nakon silovanja onda se mora dogovoriti sa obitelji što će učiniti, rekao je jučer Škoro u sučeljavanju s Jandrokovićem.

Njegova izjava izazvala je lavinu reakcija.

- Miroslav Škoro nam poručuje da ako silovana žena zatrudni, mora se o pobačaju dogovoriti s obitelji. S obzirom da je mentalno zapeo u srednjem vijeku, moram postaviti pitanje s čijom obitelji se mora dogovoriti? Ne valjda s obitelji silovatelja? Dosta mržnje prema ženama! - rekla je Katarina Peović.

- Kako smo, pobogu, došli do toga da političari u kampanji razvlače žene koje su zatrudnjele silovanjem - pita se Maja Sever na Twitteru.

Jedna od žešćih kritičarki je zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš. Ona je objavila fotografiju na kojoj Škori pokazuje srednji prst, a uz to mu je napisala i kratku poruku. 

- Milo moje, evo damski odgovor na džentlmensko razmišljanje genijalaca koji imaju savjete što silovana žena treba napraviti. Pa se posavjetuj! -' poručila je Gamoš Škori. 

Podsjetimo, u studiju Večernjeg lista jučer su se sučelili Miroslav Škoro i Gordan Jandroković, nositelji izbornih lista Domovinskog pokreta i HDZ-a u 2. izbornoj jedinici.

Među brojnim temama, nositelji lista svojih stranaka govorili su i o pobačaju. To je jedna od rijetkih tema oko koje su se složili.

- Nismo mi primitivna zajednica, ne zabrana, ali učiniti sve da se sačuva život - rekao je Škoro.

- Moje mišljenje i moj stav jest da život počinje začećem i da ga treba štititi. Apsolutne zabrane ne postoje gotovo nigdje, treba raditi na edukaciji, smanjiti pobačaj na najmanju mjeru - rekao je Jandroković.

Otvorena je i tema o mogućnosti da istospolni parovi udomljavaju djecu. Treba li se dopustiti gej parovima da udomljavaju djecu?

- Obitelj je ustavno definirana, protiv sam toga da istospolni parovi mogu usvajati djecu, to sam javno iskomunicirao i mogu ponoviti koliko god puta treba - dodao je Miroslav Škoro.

 

Najčitaniji članci