Obavijesti

Promo sadržaj

Kako spriječiti provalnike da vam upadnu u stan?

Kako spriječiti provalnike da vam upadnu u stan?
3

Stručnjak iz zaštitarske tvrtke Bilić-Erić savjetuje što sve vlasnici kuća, stanova i tvrtki moraju napraviti kako bi spriječili lopove u namjeri da ih opljačkaju

Svaki čovjek ima pravo uvijek biti siguran u svom domu. A da bi to postigli, valja osigurati baš sve kako biste bili sigurni od lopova i provalnika. A kako to napraviti, znaju profesionalci. Tvrtka Bilić-Erić bavi se poslovima zaštite još od 1999. godine. Pod profesionalnim vodstvom stručnog tima tvrtka je traženi partner najuspješnijih hrvatskih i inozemnih tvrtki. Upravo njihovi stručnjaci znaju ključne stvari kako najbolje zaštiti dom i tvrtku. Srđan Mijović,  voditelj odjela komercijale u Bilić-Erić d.o.o., već se 27 godina bavi zaštitarskim poslom i daje savjeta kojih bi se svako domaćinstvo i tvrtka trebali držati. 

1. Osvijetlite prostor oko objekta

Važna je ugradnja vanjske rasvjete u obliku zidne ili fasadne svjetiljke ili reflektora, koji će se paliti na senzor, jer se provale i neovlašteni ulasci u kuće najviše događaju noću.

2. Zamijenite obična vrata protuprovalnim

Protuprovalna vrata testiraju se na pokušaje provale da bi izdržala velike sile na polugu i udarce. Istraživanja govore da su takve namjere  u najvećem broju pokušaja ostale samo na - pokušaju.

3. Stavite rešetke na prozore

Ovo je posebno važno kada stanujete u prizemlju, tj. kada su prozori lakše dostupni provalniku. Isto važi za prozore tvrtke, skladišta, hale i slično. Najveći broj provala bio je na najnižim etažama.

4. Ugradite sustav protuprovale

Protuprovalni sustav, ili popularno – alarm, je prva stepenica prema tehničkoj zaštiti. Pametnim rasporedom senzora i ostalih elemenata gotovo je nemoguće ući u prostor da to alarmni sustav ne registrira. Prilikom aktivacije sirene, provalnik najčešće brzo napušta mjesto jer je – otkriven.

Svaki se alarmni sustav može priključiti na CDS- centralni dojavni sustav zaštitarske tvrtke, a prilikom aktivacije oni šalju interventne ekipe. Sama pojava zaštitarske ekipe djeluje preventivno za daljnje pokušaje provale na taj objekta.

5. Ugradite sustav videonadzora

Kamera na fasadi objekta je sama po sebi dovoljna kako bi provalnik shvatio da je objekt zaštićen. Kako se nitko ne želi naći snimljen kako provaljuje, najčešće odmah odustaje od namjere. Ako se ipak dogodi provala, snimku možemo pregledati i dati policiji na postupanje, što će uvelike olakšati razrješenje slučaja i ubrzati postupak istrage. Isto tako, videonadzor se može povezati s VDS-om zaštitarske tvrtke kao i s alarmnim sustavom kao integrirani sustav zaštite. Moderni videonadzori uključuju kamere visoke rezolucije, a pripadajući snimači šalju signal – sliku s objekta na Vaše mobitele, laptope i ostale komunikacijske uređaje.

6. Angažirajte zaštitarsku službu

Iskustva su pokazala da nikakva tehnička zaštita ne može biti efikasnija od zaštitara na objektu. Njih najčešće angažiraju tvrtke koje trebaju osobu od povjerenja, kako bi objekt obilazio, uočavao izvanredne pojave ili promjene i štitio imovinu i osoblje u skladu sa Zakonom o privatnoj zaštiti. Njegovo prisustvo na objektu je i prevencija od bilo kakvih namjera provale ili otuđenja imovina, kao i napada na zaposlenike, posjetioce i osoblje. 

7. Budite dobri sa susjedima

Razvijajte dobrosusjedske odnose, jer „kad gori, susjed je bliži od brata“. Ti ljudi koji žive oko vas prisutni su i kada niste. Susjed će vas izvijestiti kada se oko vašeg doma ili tvrtke događaju neuobičajene pojave.

8. Ostavite neko svjetlo upaljeno kada vas nema doma

Kada napuštate dom, ostavite neko diskretno svjetlo upaljeno, kako bi slučajni provalnik bio u dilemi je li netko kod kuće. Još bolji efekt bilo treperavo svjetlo, koje „glumi“ TV, ili manji TV uređaj koji ispušta zvuk. To daje privid nečije prisutnosti u kući, pa će odvratiti osobu s lošom namjerom od daljnjih aktivnosti. 

Pokretanje videa...

00:41

9. Nabavite psa

Pas je najbolji alarm. On bolje čuje i vidi od nas, a njuhom osjeća prisutnost nepoznate osobe. I najmanji pas ima urođen instinkt da čuva vas i vaš dom, a svojim će lajanjem i režanjem upozoriti da je provalnika primijećen. 

Zaštitarska tvrtka Bilić-Erić, osim usluga zaštite imovine, u ponudi ima i: 

  • Pratnju prilikom prijevoza i prijenosa novca i vrijednosti, (što se obavlja oklopljenim vozilima i elektrokemijskim koferima, uz naoružane timove zaštitara
  • Pratnju i osobnu tjelesnu zaštitu osoba  - tjelohranitelje ili bodyguard
  • Detektivske i istražne poslove, prikupljanje dokaza
  • Savjetodavne usluge i izrada elaborata sigurnosti
  • Protupožarna zaštita, usluge profesionalnih vatrogasaca
  • Balistička zaštita, opremanje financijskih institucija i mjesta naplate gotovim novcem neprobojnim staklima, zidovima i pregradama, kao i ugradnja specijalnih balističkih ladica za razmjenu novca i sefovima

Tvrtka Bilić-Erić smještena je u Sesvetama, a raspolaže i područnim uredima u svim većim gradovima - Dubrovnik, Split, Rijeka, Pula, Sisak, Osijek. Svaki od regionalnih sjedišta ima neovisnu infrastrukturu za obavljanje svih aspekata poslova zaštite. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.