Obavijesti

News

Komentari 13
Foto: Pixsell/Ivan Skrinjar
INSAJDERSKI IZVJEŠTAJ IZ BANSKIH DVORA

Kako su lomili Plenkija i druge tajne rekonstrukcije: Pupovčev izbor i nova ekipa HDZ-ovaca

NOVI EXPRESS O zasićenosti Plenkovićevih ministara govori i to što nam je potvrđeno iz više različitih izvora, kako je ministar gospodarstva Tomislav Ćorić sam tražio da ode

Ključ rekonstrukcije Vlade je da se izaberu ljudi koji mogu dobiti izbore za dvije godine. To je poanta i cilj i, ako se to ne napravi, nije napravljeno ništa, sažeo je jedan visoki dužnosnik HDZ-a, a neki drugi koji se slažu s tim stavom dodali su: “Ali s imenima koja su zasad u igri, to će biti teško ostvarivo”.
Premijer i šef HDZ-a još prije mjesec dana odbijao je svaku pomisao na rekonstrukciju Vlade. Ali su ga i u stranci i koalicijski partneri uvjerili da je to više nego nužno ako želi gledati dugoročno. Gotovo mjesec dana trajalo je to “lomljenje” i uvjeravanje. Jer HDZ sam ima potporu birača koja je najviša od svih stranaka i kreće se oko 28 posto, ali uvijek je važan trend. A on ne izgleda dobro s ljudima koji su pod istragama ili koji su percipirani kao nesposobni. Na kraju, u Plenkovićevu vladu, koja se suočila s ozbiljnim krizama, uvukle su se apatija i letargija.

Komentari 13