Obavijesti

Promo sadržaj

Kaleidoskop – doznajte školske tajne poznatih i uspješnih ljudi

Kaleidoskop – doznajte školske tajne poznatih i uspješnih ljudi
5

U vrhunskoj produkciji, u maniri najboljih televizijskih mozaičnih emisija i na izrazito visokoj profesionalnoj razini, Kaleidoskop u svakoj emisiji predstavlja jednoga gosta

Svakodnevno čitamo o mnoštvu problema u školskome sustavu i svjedočimo mnogim nekonstruktivnim rješenjima, no prvi put u povijesti hrvatskoga izdavaštva jedan je izdavač školskih udžbenika pokrenuo niz zanimljivih, inspirativnih i zabavnih emisija – simbolično nazvanih Kaleidoskop – posvećenih učiteljima, želeći o obrazovanju progovoriti na posve drukčiji način i sve nas zajedno podsjetiti koliko su nam učitelji dragocjeni i važni! U taj neuobičajen i kreativan projekt Izdavačka kuća Profil Klett krenula je drukčijim putem, zapitavši se kakvi su učenici bili danas uspješni, profesionalno realizirani ljudi, od onih najboljih u popularnim hrvatskim kvizovima, preko izvanrednih i genijalnih hrvatskih znanstvenika do poznatih osoba iz umjetničkih krugova.

U vrhunskoj produkciji, u maniri najboljih televizijskih mozaičnih emisija i na izrazito visokoj profesionalnoj razini, Kaleidoskop u svakoj emisiji predstavlja jednoga gosta, istaknutoga stručnjaka odnosno uspješnu javnu ili manje javnu osobu koja u razgovoru s voditeljicom Ivom Šulentić otkriva gledateljima zanimljive, osobne priče iz svojega djetinjstva i školskih klupa te kroz osobni kaleidoskop ponovno proživljava školske dane. Nakon osobnih priča, svaki je gost suočen s nekoliko kratkih, ali izazovnih igara i zadataka u kojima mora pokazati svoju kreativnost, maštovitost i snalažljivost.

Osmišljavajući koncept emisije autorski se tim Profil Kletta zapitao koliko su poznate i uspješne ljude njihovi učitelji zapravo inspirirali u životu i na koji način, kako su razvijali njihove interese, talente i potencijale te možda najvažnije, koliko svoj današnji profesionalni život mogu zahvaliti upravo svojim učiteljima. Neki su od nas imali uistinu divne, tople i nježne učitelje, a neki možda jako stroge i ozbiljne, no kakva god iskustva nosimo iz toga razdoblja svojega života, jedno je sigurno – naši su učitelji jako utjecali na svakoga od nas!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Emitiranje te zabavne i inspirativne emisije posvećene pozitivnim životnim vrijednostima, obrazovanju i snazi pojedinca traje od 30. travnja, a može se pratiti svaki četvrtak na Facebook stranici Profil Kletta. Dosadašnje emisije Kaleidoskopa ugostile su poznatu lovkinju iz kviza Potjera Moranu Zibar, fizičara koji je sudjelovao u otkriću Higgsova bozona prof. dr. sc. Ivicu Puljka te pjevača i kantautora Marka Tolju. Četvrta emisija koja će se emitirati danas, 21. svibnja, predstavit će glumca i voditelja Tarika Filipovića.

Novim velikim projektom Profil Klett želi vratiti pozitivnu energiju i entuzijazam prije svega našim učiteljima, koji su u ovim novim okolnostima morali u kratkome roku pronaći način kako nastaviti s učiteljskom praksom. U okolnostima u kojima školski hodnici više ne odjekuju dječjim smijehom, vikom i razgovorom kao prije, mi u Profil Klettu željeli smo podsjetiti sve nas koliko su nam učitelji važni, dragocjeni i nezamjenjivi“, kaže Dalibor Greganić, direktor ove izdavačke kuće, i dodaje kako su učitelji provedbom online nastave pokazali veliku snalažljivost i nove vještine u digitalnome svijetu, ali i golemo strpljenje i ljubav prema svojim učenicima i svojoj profesiji.

Tako se, uz sve izvrsne i nadasve korisne materijale potrebne za online nastavu, IZZI digitalne sadržaje te nove udžbeničke komplete iz svih predmeta, Profil Klett pokazao izrazito sposoban i u pokretanju novih, drukčijih sadržaja visoke profesionalne razine i produkcije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu
PROMO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu

Motor, loza, kuhača

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani
PROMO

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. osnovana je 1996. godine i od tada njezin tim stručnjaka razvija i proizvodi prirodnu kozmetiku i dodatke prehrani koji doprinose zdravlju. Tvrtkom upravljaju supružnici Ivana Zagorec Kolednjak, magistra farmacije, i Stjepan Kolednjak, magistar ekonomije.
Zašto su kasina nepresušna vrela zabave
PROMO

Zašto su kasina nepresušna vrela zabave

Svi smo svjesni kako su igre u kasinu, bilo fizički ili online, zabavne i uzbudljive