Obavijesti

News

Komentari 31

Kalmeta istaknuo kako Zadar ima poseban razlog za slavlje

Kalmeta istaknuo kako Zadar ima poseban razlog za slavlje

Budnicom Gradske limene glazbe i polaganjem lovorova vijenca na Spomen-ploču na Narodnom trgu u srijedu je u Zadru obilježen Dan antifašističke borbe, a događaju je prisustvovao i Božidar Kalmeta

VIDEO

Budnicom Gradske limene glazbe i polaganjem lovorova vijenca na Spomen-ploču na Narodnom trgu u srijedu je u Zadru obilježen Dan antifašističke borbe, a gradonačelnik Božidar Kalmeta istaknuo je kako Zadar ima poseban razlog za slavljenje antifašizma jer grad nikada nije više nazadovao nego u vrijeme fašističke okupacije.

Lovorov vijenac na Spomen-ploču svim žrtvama za slobodu Zadra položio je gradonačelnik Kalmeta istaknuvši da je antifašizam usađen u temelje suvremene Europe i svijeta.

Zadar ima poseban razlog za slavljenje antifašizma jer grad nikada nije više nazadovao nego u vrijeme talijanske fašističke okupacije, kazao je Kalmeta.

HDZ ostaje jedinstven i uvjeren u pobjedu 

Odgovarajući na novinarske upite tko je njegov favorit za novog predsjednika HDZ-a, Kalmeta, koji je i predsjednik zadarskoga županijskog HDZ-a, rekao je da se još ne zna tko će se sve kandidirati.

U četvrtak imamo središnja tijela stranke, pa ćemo vidjeti. Ja, naravno, imam svoga kandidata, kao i svi drugi, rekao je Kalmate, a  na novinarski upit hoće li se on kandidirati, kratko odgovorio: „Neću!“.

Zamoljen da komentira ostavku Tomislava Karamarka na mjesto predsjednika HDZ-a, te smatra li da je njegov odnos prema lokalnoj organizaciji stranke u Zadru bio nekorektan, kazao je da je njegov odlazak bio očekivan.

"To je politika, a u njoj nitko nije vječan. To je iza nas, mi ćemo ubuduće stranci donositi još više mandata. Ovoga će puta lista HDZ-a u IX. izbornoj jedinici biti puno bolje skrojena, to mogu reći s punom odgovornošću", poručio je Kalmeta.

Na novinarske upite hoće li se održati  Opći sabor stranke kazao je kako HDZ ima zamjenika i stranačka tijela izabrana na redovitom stranačkom saboru, i, što je najvažnije - stranka funkcionira.

"Naravno da odlazak predsjednika nije jednostavna stvar, ali to stranku nije uzdrmalo; ostajemo jedinstveni i uvjereni u pobjedu na idućim parlamentarnim izborima. A što se tiče novoga predsjednika HDZ-a, važne su one osobine koje najveći broj građana prihvaća, odnosno osobine koje mogu dovesti do pobjede. Zato netko pobjeđuje, a netko gubi, i na parlamentarnim i na lokalnim izborima", izjavio je Kalmeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'
DRAMA OKO IZBORA

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'

Svjetski mediji u ponedjeljak prenose odluku Ustavnog suda o zabrani kandidature Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima, a dio njih predsjednika predstavlja kao „populista” koji je „iznosio proruske stavove”, ali i kao jednog od najpopularnijih političara u zemlji
Milanović o odluci Ustavnog suda: 'To je grupa muljatora. Ja ću biti premijer, neću reći kako'
'NE MISLIM DATI OSTAVKU'

Milanović o odluci Ustavnog suda: 'To je grupa muljatora. Ja ću biti premijer, neću reći kako'

Ustavni sud je, podsjetimo, zaključio danas kako Milanović ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne političke stranke dok obavlja dužnosti predsjednika RH