Obavijesti

Promo sadržaj

Kaltenberg proslavio povratak na hrvatsko tržište

Kaltenberg proslavio povratak na hrvatsko tržište
10

.Nakon prve posjete u veljači ove godine, Prinz Luitpold je ponovno navratio do Splita, ovoga puta kako bi s partnerima proslavio uspješnu poslovnu, povratničku godinu koja uključuje i otvaranje nove pivovare Kaltenberg Adria u Hrvatskoj, na Kukuljanovu

Tijekom trodnevnog boravka u gradu pod Marjanom, Prinz Luitpold i kolege iz pivovare Kaltenberg Adria posjetili su partnere s kojima surađuju u Splitu i okolici te partnere s kojima je nedavno uspostavljena suradnja u Hercegovini. Cijeli posjet je zaokružen ležernim afterwork druženjem s partnerima i prijateljima Kaltenberg piva.

Povijest Kaltenberg brenda imala je značajan utjecaj na pivsku kulturu. Wilhelm IV, član obitelji Wittelsbach, izdao je 1516. godine Bavarski zakon o čistoći piva „Reinheitsgebot“ koji zahtijeva da se pivo proizvodi samo od 4 sastojka: slada, hmelja, kvasca i vode. Sukladno ovom zakonu, Udruga pivara EU potpisala je memorandum prema kojem će do 2022.g. na svoj pivskoj ambalaži biti istaknuti sastojci i njegova energetska vrijednost.

Mnogi Splićani prisjetit će se popularnosti Kaltenberg piva tijekom 90-ih godina kada su bili tržišni lideri na području Dalmacije te slovili kao najomiljenije pivo u Splitu i okolici.  Tih je godina i sama proizvodnja piva bila je smještena u Split, a pivo se proizvodilo po licenci legendarnog Kaltenberg Pilsa. 

Kaltenberg je tada bio i ponosni sponzor Hajduka, a rijetki su oni iz tog doba koji se ne sjećaju poznate reklame u kojoj Prinz Luitpold nazdravlja s ''šifjeli''.

Sva Kaltenberg piva proizvedena su sukladno, ranije spomenutom Bavarskom zakonu o čistoći piva. Od same povijesti proizvodnje pa do danas, Kaltenberg pivo proizvodi se od pažljivo odabranih sastojaka, što pridonosi besprijekornoj kraljevskoj kvaliteti koje se odnedavno može pohvaliti i domaćom proizvodnjom. 

Na ležernom večernjem druženju u Splitu posluženi su razni pivski stilovi Kaltenberg Pils, Kaltenberg Royal Lager, Kaltenberg Hefeweissbier pšenično pivo te König Ludwig Dunkel tamno pivo. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.