Obavijesti

News

Komentari 57

'Ne možemo popraviti ograde koliko kamioni mogu porušiti'

'Ne možemo popraviti ograde koliko kamioni mogu porušiti'
17

KAMIONI PROBIJAJU OGRADE Vozač kamiona probio je ogradu na A3 kod Nove Gradiške u ponedjeljak. Treće je to probijanje zaštitnih ograda na našim autocestama u zadnja četiri dana

VIDEO

Na mjestu prometne nesreće u kojoj se u ponedjeljak oko 10,20 sati kod mjesta Nova Kapela blizu Nove Gradiške prevrnuo kamion turskih registarskih oznaka bio je i kolega vozač, sunarodnjak nastradalog vozača.

On je vozio svoj kamion, nekoliko kilometara iza nastradalog kamiondžije. Kada je došao na mjesto nesreće, vidio je izvrnut kamion i Hitnu pomoći, stao je na zaustavnom traku i izašao da pomogne kolegi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:22

– Prije nego su ga odvezli u bolnicu, uspio mi je reći da mu je puknula prednja lijeva guma, zanio se, prešao je na suprotnu stranu, probio zaštitnu traku i prevrnu se na pretjecajnom traku sjeverne količničke trake – rekao je turski vozač.

Sve se odigralo munjevito, kamion je uništio sedamdesetak metara zaštitne ograde, i prava je sreća da nitko nije naišao suprotnim trakom ceste, malo je nedostajalo da se ponovi nesreća od subote kada su teško stradali supružnici koji su se iz Osijeka vraćali svojoj kući u Slavonski Brod.

– Ne znam što je ovo, ne možemo popraviti ograde koliko ovi kamioni mogu porušiti - požalio se jedan od djelatnika HAC-a. Promet na to dijelu nije bio u prekidu, tekao je usporeno i to zaustavnim trakom, a na južnom traku vozilo se smanjenom brzinom i bez pretjecanja.

U zadnja četiri dana triput probijali ogradu 

U subotu je kamion udario u središnju ogradu na A3 kod Zadubravlja i prešao u drugi trak te se sudario s Passatom i teško ozlijedio muškarca i ženu u automobilu.

- Oboje pacijenta je stabilno, i dalje provodimo mjere intenzivnog liječenja. O prirodi ozljeda ne možemo govoriti, jer ipak treba zaštiti privatnost pacijenata. Uglavnom oni su komunikativni, rekla je dr. Jasminka Kopić, liječnica na Odjelu intenzivnog liječenja u Općoj bolnici Dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu o teškoj subotnjoj neseći na A3.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

07:39

Podsjetimo, teška prometna nesreća dogodila se u subotu oko 17.20 sati na A3 kod Zadubravlja. Kamion iz Beograda kretao se južnom kolovoznom trakom išao je u smjeru istoka, dolaskom na uzvišeni dio autoceste došlo je do pucanja lijevog pneumatika i vozač (27) je izgubio nadzor nad teškim kamionom, udario je u središnju zaštitnu ogradu, probio ju i prešao je na sjeverni trak autoceste kojim je u tom trenutku dolazio VW Passat u smjeru zapada.

Teški kamion je pregazio prednji kraj Passata i u njemu teško ozlijedio supružnike, muškarca (44) i ženu (30) kojima je ostalo nešto manje od tri kilometra da izađu s autoceste i sretno stignu svome domu. Kamion se zaustavio pored autoceste na sjevernoj kolovoznoj traci, gdje je probio zaštitnu ogradu koja sprječava da se vozila da se survaju u ponor dubok nekoliko desetaka metara.

- Dečku je pukla prednja lijeva guma i izgubio je kontrolu nad vozilom, 24 tone željeza i dalje ne treba polemizirati... Ne dao Bog nikome ovakvih situacija odakle god da su vozači - rekao nam je čitatelj 24sata. 

I pravo je čudo da su supružnici preživjeli, jer slika koja je zatečena na autocesti nakon nesreće nije bila nimalo lijepa. Sva je sreća u nesreći, da nije bilo više automobila iza Passata, izbjegnuta je katastrofa, s obzirom na velike brzine kojima se vozi na tom dijelu autoceste.

Strava na A3: Nisu vjerovali da je netko u toj olupini preživio
Strava na A3: Nisu vjerovali da je netko u toj olupini preživio

- Policija je obavila očevid i izvješće će biti dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu koje će donijeti odluku o daljnjem postupanju u ovom slučaju. Vozač nije imao alkohola u organizmu - rekao je Krešimir Šimić, djelatnik za odnose s javnošću PU brodsko-posavske. 

Nesreća na A1

Osim toga, u petak je nešto prije ponoći pijani vozač iz BiH prevozio aute na A1 kod Zadra. Napravio je totalni kaos nakon što je izgubio kontrolu, a na autocestu su mu poispadali aute koje je prevozio.

Autocesta je na tom dijelu bila zatvorena gotovo cijelu noć.

- Neki su auti završili na suprotnoj strani autoceste. Sve je bilo zatvoreno. Ostaci auta su bili i 100 metara od mjesta sudara. Neki su odlučili voziti unatrag do izlaza da se maknu s autoceste - rekao je čitatelj.

Zadarska policija rekla nam je da nitko nije ozlijeđen.

U njihov se auto zabio šleper iz suprotnog smjera - stabilno su
U njihov se auto zabio šleper iz suprotnog smjera - stabilno su

- Sinoć oko 23.40, između Zadar 1 i Zadar 2, državljanin BiH prevozio je osobna vozila na kamionu i prikolici iz smjera sjevera u smjeru juga. U jednom trenutku je izgubio nadzor nad vozilom te je probio zaštitnu ogradu i prešao na drugu stranu autoceste te je u njega udarilo osobno vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka. Četiri auta koje je prevozio su ispala s kamiona. Imao je 0,84 promila alkohola. Nitko nije ozlijeđen, a nastala je velika materijalna šteta. Promet je otvoren u 5.25 u smjeru juga, a u smjeru sjevera tek u jutros nešto prije 10 sati - rekli su nam iz zadarske policije.

U srijedu se prevrnuo šleper beogradskih registracija

Vozač šlepera srpskih registracijskih oznaka sletio je u srijedu 26. veljače oko 4.45 sati s autoceste A3 Bregana- Lipovac kod Garčina na travnatu površinu i prednjim dijelom vozila udario u smjerokazni stupić, potvrdili su nam iz PU Brodsko-Posavske.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:24

Teret koji je prevozio razletio se po cesti. Na sreću, nitko od automobila nije naletio na prevrnuti kamion. Ozlijeđenih nema. Vozač je prevozio nekakve palete s papirima koji su se razletjeli po autocesti. Policijski službenici su 26-godišnjem vozaču koji je strani državljanin na mjestu događaja naplatili novčanu kaznu. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21