Obavijesti

News

Komentari 4

Kancelar Kurz: Zaštita granica Europe je naš najviši prioritet

Kancelar Kurz: Zaštita granica Europe je naš najviši prioritet

Smatram da ideal Europe može biti ostvaren tek kada se zapadni Balkan integrira u Europsku uniju, rekao je Kurz i najavio da će Austrija promicati proces priključivanja zemalja regije Uniji

VIDEO

Austrijski kancelar Sebastian Kurz u utorak je u Europskom parlamentu u Strasbourgu predstavio programe predsjedanja Austrije Europskom unijom i najavio da će pitanje migracija imati najviši prioritet tijekom idućih mjeseci.

Migracijska kriza stvorila je nesigurnost među europskim građanima, a "zaštita europskih granica mora biti naš najviši prioritet i mora doći do promjene u našoj migracijskoj politici", ustvrdio je austrijski kancelar.

Prioritet austrijskog predsjedanja stoga će biti promicanje snažnije zaštite vanjskih granica kako bi se sačuvala otvorenost granica unutar Unije a pružilo sigurnost građanima EU-a, najavio je Kurz na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta.

Slogan austrijskog šestomjesečnog predsjedanja EU-om je "Europa koja štiti".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kurz je istaknuo kako se pojam zaštite u austrijskom programu ne odnosi samo na granice i zaštitu od ilegalne migracije nego i na zaštitu socijalne sigurnosti europskih građana.

Pored pitanja migracija Beč posebno ističe razvoj digitalnog gospodarstva kako bi se osnažila konkuretnost EU-a i važnost stabilnosti zapadnog Balkana i približavanje te regije EU-u.

"Smatram da ideal Europe može biti ostvaren tek kada se zapadni Balkan integrira u Europsku uniju", rekao je Kurz i najavio da će Austrija promicati proces priključivanja zemalja regije Uniji.

Austrija želi graditi mostove i pomoći u prevladavanju razlika i napetosti u Europi, rekao je Kurz.

Kurz je u govoru europarlamentarcima kao interes Europske unije istaknuo i važnost razvoja i stabilnosti Afrike.

Predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani je na konferenciji za tisak s Kurzom pozdravio najavljeni angažman Beča na rješavanju pitanja migracija. On je istaknuo kako je potrebno zaustaviti migrantsku rutu preko Balkana te napomenuo kako se "priljev migranata zaustavlja u Africi". 

EU mora intervenirati na tom kontinentu, rekao je Tajani i napomenuo da se "bez Marshallovog plana za Afriku ne može riješiti problem".

"Nije više moguće gubiti vrijeme u pitanju migracija i zato cijenim stav austrijskog kancelara", rekao je Tajani i ocijenio kako se reforma sustava azila u Europskoj uniji ne može odlagati te da je treba provesti do kraja godine.

U govoru na sjednici i konferenciji za tisak Tajani i predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker ocijenili su austrijski program proeuropskim i posebno važnim ocijenili najavljeni angažman na jačanju vanjskih i očuvanju otvorenosti unutranjih granica Unije. "Problemi imigracija se ne riješavaju zatvaranjem unutarnjih granica", napomenuo je Tajani.

Austrija je 1. srpnja od Bugarske preuzela predsjedanje Vijećem EU-a, a prije austrijskog kancelara rezultate bugarskog predsjedanja europarlamentarcima iznio je bugarski premijer Bojko Borisov.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.