Obavijesti

News

Komentari 210

Kandidati otpadaju jedan po jedan: Plenković ostaje sam?

Kandidati otpadaju jedan po jedan: Plenković ostaje sam?
1

IZBORI U HDZ-U: Tomislav Tolušić i Oleg Butković u ponedjeljak su odustali od kandidature za predsjednika stranke. Andrej Plenković zasad ostaje jedini kandidat

VIDEO

Kandidacijski postupak za novog predsjednika HDZ-a istječe 6. srpnja. Svi koji se planiraju kandidirati za čelno mjesto u stranci moraju prikupiti 5000 potpisa. Osim Andreja Plenkovića, za sada nitko nije javno izrazio ambiciju da preuzme čelnu fotelju u stranci.

Kako vrijeme odmiče, čini se da bi Plenković mogao ostati i jedini kandidat. Iako se spominjao kao jedan od Plenkovićevih protukandidata, tehnički ministar regionalnog razvoja i EU fondova Tomislav Tolušić od te je ideje odustao. Najavio je da njegova podrška ide upravo Plenkoviću. Podrška europarlamentarcu stigla je i od zagrebačkog HDZ-a.

- Rekao sam da ću podržati onoga kandidata koji će nas znati odvesti do pobjede na parlamentarnim izborima i koji se može nositi sa zahtjevnom političkom situacijom - kazao je Andrija Mikulić.

Kao mogući kandidat spominjao se i tehnički ministar prometa Oleg Butković, no on je tu mogućnost otklonio. Koga će podržati, za sada ne otkriva. U medijima se nagađa da bi jedan od protukandidata Plenkoviću mogao biti Zlatko Hasanbegović, koji je na posljednjem saboru stanke dobio najveći broj glasova delegata za člana predsjedništva HDZ-a. O kandidaturi se nije jasno očitovao.

- To zna samo vidoviti Milan. Ovisi kako grah padne - kratko je jučer izjavio Hasanbegović.

Hoće li ući u utrku s Plenkovićem, ne otkriva ni tehnički ministar Miro Kovač. Kao kandidat se spominje i Darko Milinović. On je počeo skupljati potpise, ali konačnu odluku nije donio.

- Vjerojatno ću odlučiti do kraja tjedna - rekao nam je Milinović.

Ustvrdio je i da će novi predsjednik HDZ-a, tko god bio, na parlamentarnim izborima pobijediti šefa SDP-a Zorana Milanovića.

- Priznajmo Milanoviću da je fakin u SDP-u kad treba. Trebamo imati fakina i u HDZ-u, ako to bude trebalo - ustvrdio je.

O kandidaturi još razmišlja i europarlamentarka Ivana Maletić.

- Odluku ću donijeti za dan ili dva - rekla je.

O Plenkoviću ima samo riječi hvale i smatra ga izvrsnim kandidatom.

Podsjetimo, nakon ostavke Tomislava Karamarka HDZ-ovci su odlučili da će novog predsjednika birati po modelu “jedan čovjek - jedan glas” 17. srpnja. Eventualni drugi krug planiran je tjedan dana kasnije. Unutarstranački i priprema za parlamentarne izbore početkom rujna teme su o kojima se jučer raspravljalo na sjednici predsjedništva HDZ-a.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 210
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa