Obavijesti

News

Komentari 37

Kandidatu iz Karlovca stiglo je pismo sa čahurom u kojem stoji: 'Pravi metak dolazi kroz cijev'

Kandidatu iz Karlovca stiglo je pismo sa čahurom u kojem stoji: 'Pravi metak dolazi kroz cijev'
3

Zbog ozbiljnih prijetnji Davor Petračić, nezavisni kandidat za karlovačkog gradonačelnika je javno pozvao policiju da pronađe i kazni počinitelje. Pismo je na njegovu adresu poslano s pošte 13. svibnja

VIDEO

Kandidat za gradonačelnika Karlovca iz Nezavisne liste Naš Karlovac Davor Petračić na kućnu adresu je primio prijetnju smrću. Naime u poštanskom sandučiću je pronašao pismo u kojem se nalazi čahura s porukom " Pravi dolazi kroz cijev", objavio je Petračić u utorak na društvenoj mreži te priložio fotografiju.

Zbog ozbiljnih prijetnji Petračić je javno pozvao policiju da pronađe i kazni počinitelje. Pismo je na njegovu adresu poslano s pošte 13. svibnja, dva dana prije prvog kruga izbora.

Peđa Grbin obišao Karlovac i dao podršku SDP-ovim kandidatima u Karlovačkoj županiji

U drugom krugu izbora za gradonačelnika Karlovčani biraju između Petračića nezavisnog kandidata ispred koalicije SDP-a, NL Naš Karlovac, NS Reformista i HSS-a  i Damira Mandića (HDZ).

- Najstrože osuđujem, osobno, kao gradonačelnik i član HDZ-a slučaj koji se dogodio kandidatu za gradonačelnika Davoru Petračiću, ali i svaki takav drugi bezočni pokušaj zastrašivanja i prijetnji smrću. - izjavio je Damir Mandić u priopćenju kojeg je je nakon saznanja da je njegov protukandidat zaprimio prijeteće pismo, dodajući da je Karlovac grad uljudnih i civiliziranih građana, a politika i izborni procesi isključivo demokratska procedura koju treba poštivati i provoditi na dobrobit čitave zajednice.

Peđa Grbin: 'Naši kandidati su spremni napraviti promjene'
Peđa Grbin: 'Naši kandidati su spremni napraviti promjene'

- Iskreno se nadam da se radi o pojedinačnom ispadu krajnje neodgovornog pojedinca i pozivam odgovorne institucije da u roku 24 sata istraže slučaj i pronađu počinitelja. - kaže Mandić zaključujući da je Hrvatska moderna i slobodna država u kojoj svi građani imaju pravo ravnopravno iznositi svoja politička stajališta, a izborna mjesta i glasačke kutije najbolji su demokratski način iskazivanja takvih stavova i mišljenja.

Glasnogovornica policije Andreja Lenart je potvrdila Hini da su zaprimili kaznenu prijavu za prijetnju smrću.

- Policija temeljem zaprimljene kaznene prijave pokreće kriminalističko istraživanje da bi otkrila počinitelja i sve okolnosti vezane za slučaj prijetnje smrću, a o kojem već pišu mediji - rekla je Lenart.

Naglasila je da će kao i u svim kriminalističkim istraživanjima prijetnje smrću policijski službenici poduzeti sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti i pronalaska počinitelja

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca