Obavijesti

News

Komentari 20

Kao iz filma Terminal: Živi na londonskom aerodromu i čeka

Kao iz filma Terminal: Živi na londonskom aerodromu i čeka

Simon Jones spava već skoro mjesec dana na aerodromu Heathrow u Londonu. Preko noći je ostao bez svega: novca, posla, djevojke, krova nad glavom...

VIDEO

Inspiriran hollywoodskim filmom Terminal iz 2004. godine, u kojem glavnu ulogu ima Tom Hanks, beskućnik i veteran irske vojske Simon Jones odlučio je spavati na aerodromu Heathrow u Londonu. Prvi plan je bio da ostane samo nekoliko dana, ali ostao je skoro mjesec dana. Simon, kojemu to nije pravo ime jer je htio ostati anoniman, je veteran irske vojske koji je radio i kao privatni zaštitar, prenosi Oddity Central.

U posljednje vrijeme mu u životu ne ide baš najbolje, izgubio je posao i nije mogao plaćati najamninu, a nedugo nakon toga i djevojka ga je ostavila. Bez novca i stana, sjetio se filma Terminal, u kojem glavni glumac živi na aerodromu, odlučio je i on ostati pokoju noć.

- Ostao sam bez svega preko noći. Moj biznis se raspao, imao sam neka riskantna ulaganja koja se nisu isplatila i sve se srušilo. To je utjecalo i na osobne odnose i vezu s djevojkom. Rastali smo se. Postao sam beskućnik jer su svi naši računi bili zajednički - ispričao je Simon.

- Razmišljao sam što napraviti. Nisam htio nikome biti teret ni spavati na podu kod prijatelja duže od večer, dvije, pogotovo jer im ne mogu platiti baš ništa. Došao sam na ideju aerodroma zbog filma Terminal i shvatio da tamo postoje wc-ovi i wi-fi internet - dodao je Simon.

Prvotni plan je bio da samo nekoliko večeri provede na aerodromu, a onda je shvatio da nikoga nije briga što on provodi toliko vremena tamo pa je ostao i duže. Spava na klupama i stolicama, hrani se ostacima, 'tušira' na umivaoniku i traži posao preko interneta.

Simon je služio vojsku u Angoli, Iraku, Nigeriji, Sudanu, Afganistanu, Somaliji i Izraelu. Bio je privatni zaštitar kraljevskoj obitelji u Saudijskoj Arabiji i britanskom političaru Davidu Cameronu. 

- Veoma je tužno kako ljudi lako zapadnu u probleme, a često dođu na aerodrom jer je tu toplo i sigurno. Heathrow ima i tim socijalnih radnika koji daju podršku ljudima kojima je pomoć potrebna - rekao je glasnogovornik aerodroma.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.