Obavijesti

News

Komentari 38

Zaraza na kruzeru: Gotovo 200 putnika povraća i ima proljev!

Zaraza na kruzeru: Gotovo 200 putnika povraća i ima proljev!

Otkako je jedan od najvećih svjetskih kruzera isplovio prije 14 dana iz Singapura za Australiju, zabilježeno je 195 slučajeva gastroenteritisa. Nose se zaštitna odijela, maske i stalno se prskaju hodnici...

VIDEO

Gotovo 200 putnika zarazilo se na brodu Ovation of the Seas, jednom od najvećih svjetskih kruzera, koji već dva tjedna plovi iz Singapura za Australiju. Riječ je o gastroenteritisu, odnosno upali probavnog sustava koja obuhvaća želudac i tanko crijevo, piše The Australian. Simptomi te upale su proljev, povraćanje i bolovi u trbuhu.

'Posada čini sve kako bi se spriječilo širenje zaraze'

Na brodu se nalazi više od 5800 putnika, a prizori objavljeni na internetu zasigurno ne idu u prilog vlasnicima i posadi kruzera dugačkog 348 metara. Zaštitna odijela, maske i prskanje hodnika česta su scena ovih dana na brodu.

- Nalazim se na brodu, u blizini ljudi s probavnim smetnjama. Posada čini sve kako bi se spriječilo širenje zaraze. Čuo sam ih noćas kad su prskali hodnik oko moje kabine - rekao je jedan putnik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Nadamo se da će svi naši putnici biti dobro'

Glasnogovornik Royal Caribbean Internationala, tvrtke u čijem je vlasništvu kruzer, rekao je da su svim zaraženim gostima omogućeni potrebni lijekovi koje su propisali liječnici.

- Nadamo se da će svi naši putnici biti dobro. U međuvremenu, poduzimamo sve potrebne korake kako bismo smanjili rizik od daljnjih problema, stoji u priopćenju tvrtke.

Dodali su da će brod biti u potpunosti čist i saniran nakon što uplovi u sljedeću luku, odnosno u Sydney gdje su se novi putnici već trebali ukrcati.

Liječnici: Ovakva zaraza nije neočekivana

Australske zdravstvene službe tvrde da ovakva zaraza nije neočekivana na ovakvoj vrsti krstarenja. Otkad je brod isplovio prije 14 dana, zabilježeno je 195 slučajeva gastroenteritisa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi:  'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi: 'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu