Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
115 komentara

Kaos: Od Splita do Makarske kolona je bila duga čak 30 km!

No, to nije jedini prometni čep u Dalmaciji. Stvorile su se velike gužve i u mjestima oko Zadra, te se od Sv. Petra prema Zadru vozilu u velikoj koloni brzinom od 10 kilometara na sat

115 komentara

Velike gužve na prometnicama u smjeru Šibenika | Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL Ilustracija

Nevjerojatani prometni čepovi stvorili su se u ponedjeljak prijepodne na široj splitskoj okolici. Naime, u jednom trenutku se kolona između Splita i Omiša protegla na nevjerojatnih 30-ak kilometara. Prema podacima Google Mapsa, to je u trom trenutku bio jedan od najvećih prometnih čepova na svijetu te je vozačima za put od Makarske do Splita trebalo više od 3 sata.

Kako piše Slobodna Dalmacija, kolona prema Splitu iz smjera Dubrovnika protezala se praktički do Omiša i bila je dugačka oko 20 kilometara, a na taj čep nadogradio se i onaj na južnom ulazu u Omiš gdje je kolona dugačka oko 5 kilometara. Samim time Omiš se našao u potpunoj prometnoj izolaciji s kolonama od otprilike 5 kilometara na oba ulaza u grad (iz smjera Splita i iz smjera Makarske).
Nešto iza 14 sati pritisak automobila na dionici Omiš-Split se smanjio pa su kolone s rekordnih 30-ak kilometara pale na 5-10 kilometara. Na ulazak u Split iz smjera Omiša tako se čeka oko jednog sata, dok Omiš ostaje izoliran s kolonama od 5 kilometara na svim ulazima u grad. 

Promet u Splitu je također izrazito gust, s velikim čepom na ulazu u grad iz smjera Klisa te zakrčenom Zvonimirovom ulicom u samom centru. 

Ogromne kolone i kod Zadra

No, to nije jedini prometni čep u Dalmaciji. Kako javlja Zadarski.hr, stvorile su se gužve i u mjestima oko Zadra, te se od Sv. Petra prema Zadru vozilu u velikoj koloni brzinom od 10 kilometara na sat. Tako je nekima od Zadra do Petrčana trebalo čak sat i pol vremena. 

HAK: Prilagodite brzinu i način vožnje

U Hrvatskom autoklubu, pak, napominju kako je promet je pojačan na većini cesta u smjeru mora, povremeno i u smjeru unutrašnjosti, duž Jadranske magistrale (D8), zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici te na pojedinim graničnim prijelazima. Na nekim se dionicama autocesta vozi usporeno i u koloni, uz povremene kraće zastoje, osobito u blizini odmorišta i čvorova.  

POGLEDAJTE VIDEO: Gužve na Lučkom

- Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje trenutačnim uvjetima i pripaze na sigurnosni razmak između vozila - objavio je HAK.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message