News

Komentari 76

Kaos u Budvi: 'Prosvjednici su kamenovali policijsku stanicu, policija ih rastjerala suzavcem!'

Kaos u Budvi: 'Prosvjednici su kamenovali policijsku stanicu, policija ih rastjerala suzavcem!'

Lokalnu vlast u Budvi preuzeli su članovi najjače stranke u državi, Demokratske partije socijalista, a opozicija tvrdi da je nova većina stvorena političkom korupcijom te da je nelegalna

U Crnoj Gori je došlo do sukoba policije i demonstranata zbog lokalnih izbora u Budvi, javlja balkanska Al-Jazeera.

POGLEDAJTE VIDEO: Policija baca suzavac u Budvi

- Prosvjednici su opkolili policijsku stanicu, a tijekom cijelog procesa ista je bila i kamenovana, a policija je potom građane upozorila da se raziđu - javlja nam čitateljica te nastavlja:

- Policajci su onda iskoristili suzavac, bacili ga na prosvjednike te krenuli k okupljenim prosvjednicima koji su im taj suzavac bacili nazad.

Privedeni su predsjednik općine Marko Carević, predsjednik općinske Skupštine Krsto Radović, potpredsjednik i član odbora Demokrata Dragan Krapović te članovi odbora Demokratske fronte Đorđije Vujović i Đorđe Pribilović, kao i član odbora Socijalističke narodne partije Krsto Rađenović.

Do nereda je došlo nakon što je općinskoj Skupštini Budve formirana nova većina. Marko Carević, predsjednik lokalnog predstavništva Demokratskog fronta (DF) i Krsto Radović iz Demokratske Crne Gore, koji su inače članovi opozicije na državnoj razini, odbili su predati vlast novim općinskim čelnicima Vladimiru Bulatoviću i Snežani Kuč.

POGLEDAJTE VIDEO: Policija bacila suzavac na prosvjednike

Oni tvrde da je nova većina koju predvodi Demokratska partija socijalista (DPS) stvorena političkom korupcijom te da je izbor novih čelnika nelegalan.

Premijer Duško Marković, također DPS-ov političar, ranije je rekao kako 'policija daje šansu razumu':

- Ovo je sad ovako jer je država trpeljiva, a ako ne bude razuma, riješit ćemo to za 15 minuta - rekao je Marković, prenosi Beta.

Najčitaniji članci