Obavijesti

News

Komentari 67

Kaos u Crnoj Gori, opet prijete Bošnjacima: 'Turci, selite se!'

Kaos u Crnoj Gori, opet prijete Bošnjacima: 'Turci, selite se!'

Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića u reakciji na izgrede priopćila je da velikosrpski nacionalizam ovih dana pokazuje svoje pravo lice u svim krajevima Crne Gore

VIDEO

Pročelja poslovnih zgrada u vlasništvu Bošnjaka u Pljevljima u četvrtak su, drugi dan zaredom bila išarana uvredljivim i prijetećim porukama “Turci selite se” i “Srebrenica 92”, a za izgrede međusobno se optužuju prosrpska koalicija, pobjednica izbora te stranka predsjednika Mila Đukanovića.

Zamjerke su iznesene i na račun policije koju se optužuje da ne radi valjano svoj posao nakon što su u srijedu u Pljevljima bili polomljeni prozori na prostorijama Islamske zajednice te je ostavljena poruka „Poleteće  crna ptica Pljevlja biće Srebrenica“.

Bošnjacima u Crnoj Gori prijete da će završiti kao u Srebrenici
Bošnjacima u Crnoj Gori prijete da će završiti kao u Srebrenici

Zbog tih izgreda načelnik policije u Pljevljima Dragan Slavulj razgovarao je s pljevaljskim imamom Samirom Kadribašićem te mu je priopćio da je situacija u tom gradu stabilna i pod kontrolom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako je priopćeno nakon sastanka imam Kadribašić rekao je da Islamska zajednica vjeruje u institucije države i očekuje da će Uprava policije na profesionalan način zaštititi bošnjački narod i bošnjačke institucije u Pljevljima.

- Policija je izuzela video snimke s video nadzora u blizini oštećenog objekta i prikupila informacije od većeg broja ljudi. Poduzimaju se intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju napada, a policija će profesionalnim i odlučnim radom pronaći vinovnike ovog događaja i procesuirati ih - priopćeno je iz crnogorske Uprave policije.

U drugom incidentu, Nikšićanin Janko Gardašević, koji je ranjen kasno u srijedu u tom gradu, ispričao je policiji da je na njega pucano jer je Crnogorac. Kako je priopćeno iz crnogorske Uprave policije Gardašević je ranjen u nogu, a u zapisniku je „naveo da je napadnut zbog svoje nacionalne pripadnosti“.

- Oštećena osoba na sebi je nosila majicu s crnogorskim obilježjima - priopćila je policija Crne Gore.

'Vlast u Crnoj Gori lako bi mogli preuzeti nasljednici onih koji su razarali i granatirali Dubrovnik'
'Vlast u Crnoj Gori lako bi mogli preuzeti nasljednici onih koji su razarali i granatirali Dubrovnik'

Prebacivanje odgovornosti

Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića u reakciji na izgrede priopćila je da velikosrpski nacionalizam ovih dana pokazuje svoje pravo lice u svim krajevima Crne Gore, a ispisivanje zastrašujućih poruka upućenih pripadnicima manjinskih naroda, namjera protjerivanja svega crnogorskog, doživjele su kulminaciju ranjavanjem mladića u Nikšiću čija je jedina "krivica" što je nosio crnogorsku zastavu.

- Kukavički i mučki, počinitelj je nakon ranjavanja poručio Gardaševiću - "nećeš više mahati crnogorskom zastavom", priopćeno je iz DPS-a.

S druge strane oporba koja je na izborima porazila DPS nakon 30 godina vlasti, tvrdi da Đukanović i njegova partija namjerno kreiraju nestabilnost u Crnoj Gori kako bi podigli tenzije i izbjegli smjenu vlasti.

Hrvatska manjina u Crnoj Gori ostala bez zastupnika: Nastupili su u dvije političke grupacije...
Hrvatska manjina u Crnoj Gori ostala bez  zastupnika: Nastupili su u  dvije političke grupacije...

U intervjuu za Deutsche Welle čelnik koalicije „Crno na Bijelo“ Dritan Abazović krivicu je prebacio na policiju koja, po njegovoj ocjeni ne reagira dovoljno dobro.  

- Kada sam ja bio ondje, sreo sam 50 inspektora policije i nije moguće da nitko ne može identificirati nijednog napadača, bilo na imovinu, bilo da se radi o fizičkim nasrtajima na neke građane bošnjačke nacionalnosti u Pljevljima. Apeliram na državne organe Crne Gore, apeliram na direktora policije, da sve počinitelje, pa makar dolazili i iz njihovih redova, sankcioniraju što prije - rekao je Abazović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag