News

Komentari 7

Kaos u Londonu: Veliki požar guta neboder od 19 katova

Kaos u Londonu: Veliki požar guta neboder od 19 katova

Požar na istoku grada u blizini financijske četvrti Canary Wharf dogodio se gotovo četiri godine nakon što su 72 osobe umrle kada se neboder Grenfell Tower u zapadnom Londonu pretvorio u pakao

Vatrogasci u Londonu u petak gase požar na neboderu od 19 katova na istoku grada, dim izlazi s 8., 9. i 10. kata, a hitna pomoć pomaže ljudima na tom području.

Požar gasi oko 100 vatrogasaca, a na mjestu događaja su i bolničari i policija. Londonska hitna pomoć priopćila je da je na to područje poslala svoje ekipe, voditelje kliničkih timova i pomoćna vozila.

- Ljudima pružaju pomoć i ostaju na mjestu događaja, radeći s drugim hitnim službama - rekli su.

Požar na istoku grada u blizini financijske četvrti Canary Wharf dogodio se gotovo četiri godine nakon što su 72 osobe umrle kada se neboder Grenfell Tower u zapadnom Londonu pretvorio u pakao, potpomognut opasnom zapaljivom oblogom.

Obloga koja se koristi na bloku identificirana je kao ključna za brzo širenje požara i od tada je pronađena na zgradama diljem zemlje, što zahtijeva skupo uklanjanje. Ove godine vlada je utvrdila kako će pomoći financirati uklanjanje obloga s visokih stambenih zgrada.

Najčitaniji članci