Obavijesti

News

Komentari 108

Kaos u Osijeku: Zbog hladnoće pukla cijev, bolnica pod vodom

Kaos u Osijeku: Zbog hladnoće pukla cijev, bolnica pod vodom
12

Osječka bolnica je ostala bez Zavoda za oftalmologiju. Pukla je cijev toplovoda pa se ogromna količina vode slijevala iz potkrovlja prema donjim katovima, sve do podruma

VIDEO

Bilo da zapuše olujni vjetar ili da naiđu obilne kiše, ili pak da temperatura znatno padne ili poraste, osječki Klinički bolnički centar može očekivati iznova nove probleme. Naime, protekle noći, kada je temperatura u Osijeku pala na čak minus 21 stupanj, osječka je bolnica ostala bez Zavoda za oftalmologiju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:09

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:17

U zgradi toga odjela je, zbog niske temperature, pukla cijev toplovoda pa se ogromna količina vode počela slijevati iz potkrovlja zgrade prema donjim katovima, sve do podruma.

Hitno premještali pacijente

Baš kao i prije par mjeseci, kada su medicinske sestre i liječnici spašavali pacijente od poplave na odjelima gdje se slijevala kiša, tako su i protekle noći i dana ponovo hitno premještali pacijente iz zgrade oftalmologije u neke druge.

Sav naš trud stalno propada. Igramo se medicine. Izvana gladac, a iznutra jadac - ogorčen je dr. Vlatko Kopić

Šteta je milijunska: 'Neki uređaji su iskrili'

- I ovoga puta nastala je znatna materijalna šteta, procjenjujem od nekoliko milijuna kuna. Uništeni su neki skupi uređaji koje smo tek kupili. Voda je došla u ambulante, čekaonica je potopljena, isto i operacijske dvorane. Neki uređaji su iskrili i puni su vode, pa tko će se to sada usuditi upaliti uopće. Na svakom katu sa stropa i sa zidova otpadaju ploče pa smo morali premjestiti sve pacijente zbog ugrožene sigurnosti. Koliko god da ulažemo u bolnicu i krpamo sve što se može, ne možemo pobjeći od činjenice da je naša bolnica u jako starim zgradama i da većina njih ima jako stare instalacije. Pa zgrada oftalmologije je iz 19-tog stoljeća. Uopće niti ne znam koliko su stare instalacije. Sav naš trud stalno propada. Igramo se medicine. Izvana gladac, a iznutra jadac - ogorčen je dr. Vlatko Kopić, zamjenik ravnatelja u osječkom Kliničkom bolničkom centru koji se, zajedno sa kolegama, tijekom noći i dana borio sa navalom vode iz puknutog toplovoda.

Ravnatelj bolnice: 'Ne znam što ćemo sada...'

- Ne znam što ćemo sada. Oftalmologije u ovoj zgradi neće biti minimalno par mjeseci dok sve to ne pokrpamo. Sutra će doći osiguranje da utvdimo koliko je točno šteta nastala - kaže Kopić dodajući kako se Uprava bolnice pokušava što bolje nositi sa problemima i izazovima no, oni su godinama nataloženi ispod tepiha pa sada, polako ali sigurno, osječka bolnica dolazi do sve većih kriznih stanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 108
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa