Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
97 komentara

Kaos u Saboru: Reiner Marasu zabranio govoriti do kraja dana

Većinom glasova prisutnih zastupnika odlučeno je da će se objedinjeno raspravljati o 33 točke o Državnom inspektoratu. SDP, Živi zid i Most tražili su stanku...

Zagreb: Sabor raspravlja o rebalansu proračuna zbog jamstava Uljaniku
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
97 komentara

Sabor je u srijedu s radom započeo vrlo burno. SDP-ov Gordan Maras rekao je da se donosi lex fotelja, odnosno lex Mikulić. Oporba ne želi objedinjenu raspravu, nego o svakom povezanom zakonu pojedinačno, javlja N1.

Potpredsjednik Sabora, Željko Reiner, dijelio je opomene oporbenim zastupnicima. Opomenu je izrekao Mostovu Miri Bulju, a Maras ga je svojim dobacivanjem izbacio iz takta, da mu je vičući izrekao drugu opomenu, zabranivši mu do kraja dana govoriti u Saboru. 

Reagirao je i SDP-ov Željko Jovanović.

"Polako, zašto ste nervozni? Polako, pa izglasat ćete sve što je u interesu HDZ-a, koga briga za Sabor", rekao je Jovanović.

Većinom glasova prisutnih zastupnika odlučeno je da će se objedinjeno raspravljati o 33 točke o Državnom inspektoratu.

SDP, Živi zid i Most tražili su stanku.

U ponedjeljak su zaštitari iz Sabora izbacili Ivana Pernara.

POGLEDAJTE VIDEO:

U studenom neopravdano izostao samo Ante Pranić

Zastupnik Ante Pranić (NLM), koji djeluje u Klubu Mosta jedini je u studenome neopravdano izostao sa skupne saborske sjednice - od 10 dana, koliko se skupno zasjedalo, izostao je jedan, pa će mu se od paušala oduzeti 150 kuna.

Od lanjskog srpnja kada se, na poticaj Mosta, novčano kažnjavaju neopravdani izostanci, još nije bilo mjeseca da netko do 151 zastupnika nije izostao makar jedan dan.

Osim u studenome, 'samo' jedan neopravdani izostanak, zabilježen je i u travnju prošle godine kada je, također jedan dan, izostala Bruna Esih (NH).

Pravila u broju izostanaka nema, broj im se razlikuje od mjeseca do mjeseca. Najviše zastupnika izostalo je u lanjskom prosincu (27), potom u srpnju (26), pa u veljači (21) ove godine. U rujnu ove godine neopravdano je izostalo šest zastupnika, da bi se mjesec kasnije njihov broj 'popeo' na 11.

Zastupnici neopravdano izostaju unatoč prilično širokoj mogućnosti 'pravdanja'. Izostanak im se, naime, opravdava ako su bili bolesni, imali smrtni slučaj u obitelji, ako su se morali odazvati sudu ili doći na društveni, politički i drugi skup. Opravdava im se ako su sudjelovali na sjednicama općinskih i gradskih vijeća te županijskih skupština.
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message