Obavijesti

News

Komentari 97

Kaos u Saboru: Reiner Marasu zabranio govoriti do kraja dana

Kaos u Saboru: Reiner Marasu zabranio govoriti do kraja dana
1

Većinom glasova prisutnih zastupnika odlučeno je da će se objedinjeno raspravljati o 33 točke o Državnom inspektoratu. SDP, Živi zid i Most tražili su stanku...

VIDEO

Sabor je u srijedu s radom započeo vrlo burno. SDP-ov Gordan Maras rekao je da se donosi lex fotelja, odnosno lex Mikulić. Oporba ne želi objedinjenu raspravu, nego o svakom povezanom zakonu pojedinačno, javlja N1.

Potpredsjednik Sabora, Željko Reiner, dijelio je opomene oporbenim zastupnicima. Opomenu je izrekao Mostovu Miri Bulju, a Maras ga je svojim dobacivanjem izbacio iz takta, da mu je vičući izrekao drugu opomenu, zabranivši mu do kraja dana govoriti u Saboru. 

Reagirao je i SDP-ov Željko Jovanović.

"Polako, zašto ste nervozni? Polako, pa izglasat ćete sve što je u interesu HDZ-a, koga briga za Sabor", rekao je Jovanović.

Većinom glasova prisutnih zastupnika odlučeno je da će se objedinjeno raspravljati o 33 točke o Državnom inspektoratu.

SDP, Živi zid i Most tražili su stanku.

U ponedjeljak su zaštitari iz Sabora izbacili Ivana Pernara.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:08

U studenom neopravdano izostao samo Ante Pranić

Zastupnik Ante Pranić (NLM), koji djeluje u Klubu Mosta jedini je u studenome neopravdano izostao sa skupne saborske sjednice - od 10 dana, koliko se skupno zasjedalo, izostao je jedan, pa će mu se od paušala oduzeti 150 kuna.

Od lanjskog srpnja kada se, na poticaj Mosta, novčano kažnjavaju neopravdani izostanci, još nije bilo mjeseca da netko do 151 zastupnika nije izostao makar jedan dan.

Osim u studenome, 'samo' jedan neopravdani izostanak, zabilježen je i u travnju prošle godine kada je, također jedan dan, izostala Bruna Esih (NH).

Pravila u broju izostanaka nema, broj im se razlikuje od mjeseca do mjeseca. Najviše zastupnika izostalo je u lanjskom prosincu (27), potom u srpnju (26), pa u veljači (21) ove godine. U rujnu ove godine neopravdano je izostalo šest zastupnika, da bi se mjesec kasnije njihov broj 'popeo' na 11.

Zastupnici neopravdano izostaju unatoč prilično širokoj mogućnosti 'pravdanja'. Izostanak im se, naime, opravdava ako su bili bolesni, imali smrtni slučaj u obitelji, ako su se morali odazvati sudu ili doći na društveni, politički i drugi skup. Opravdava im se ako su sudjelovali na sjednicama općinskih i gradskih vijeća te županijskih skupština.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa