Obavijesti

News

Komentari 107

Kapetan Dragan traži uvjetni otpust: Odslužio dvije trećine

Kapetan Dragan traži uvjetni otpust: Odslužio dvije trećine
1

Varaždinski Županijski sud je i u studenom prošle godine odlučivao je o otpustu za Vasiljkovića, ali ga je odbio. Prijedlog za uvjetni otpust je tada uputio Centar za dijagnostiku u Zagrebu

Najkasnije do kraja rujna Županijski sud u Varaždinu odlučit će ima li 65-godišnji Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan uvjete za uvjetni otpust nakon što je odslužio dvije trećine od 13 i pol godina zatvora zbog ratnih zločina u Kninu i Glini.

Igor Pavlic, glasnogovornik varaždinskog Županijskog suda, potvrdio je za Jutarnji list da je varaždinski Županijski sud zaprimio Vasiljkovićevu molbu za uvjetni otpust i da je sutkinja izvršenja zatražila svu relevantnu dokumentaciju nakon koje će biti objavljeno nejavno ročište, a nakon toga i odluka.

Na tom ročištu priliku da iznese svoj stav zašto smatra da bi trebao dobiti uvjetni otpust dobit će i Vasiljković i to videolinkom iz kaznionice u Lepoglavi, a ročištu će biti nazočan i njegov branitelj.

Varaždinski Županijski sud je i u studenom prošle godine odlučivao je o otpustu za Vasiljkovića, ali ga je odbio. Prijedlog za uvjetni otpust je tada uputio Centar za dijagnostiku u Zagrebu po službenoj dužnosti budući da je Vasiljkoviću u izrečenu kaznu od 13 i pol godina uračunato i vrijeme provedeno u ekstradicijskom pritvoru u Australiji te u istražnom zatvoru u Hrvatskoj.