Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
16 komentara

Kapetan kruzera: Nesreća je bila banalna, a i ja sam žrtva

Francesco Schettino u intervjuu je kazao kako je netom prije udara Concordije u greben bio ometen telefonskim pozivom. Tvrdi da je brodom upravljao niži časnik

REUTERS/PXL
Foto: REUTERS/PXL
16 komentara

Kapetan potonulog kruzera Coste Concordije, Francesco Schettino, u utorak je navečer po prvi puta progovorio o strašnoj nesreći koja je potresla Italiju. U intervjuu je nesreću, u kojoj je poginulo 32 ljudi, nazvao 'banalnom' i ustvrdio kako je 'sudbina imala veliki utjecaj na sve što se zbivalo te večeri'. 

U jednom trenutku i sebe je nazvao žrtvom cijelog sistema te pokušao indirektno prebaciti krivnju na nižeg časnika. Kazao je kako ga je omeo telefonski poziv i da je kriv zbog toga jer nije bio skoncentriran na svoj posao.

- Malo prije udara broda u greben ja sam otišao na zpovjedni most. Naredio sam da navigacija bude manualna tako da nisam njime upravljao već je to činio niži časnik - rekao je kapetan, kojem su prošlog tjedna ukinuli kućni pritvor, no ne smije se udaljavati iz rodnog grada u kojem živi. 

Kako bi sebe utješio u intervjuu je rekao da je pomorska nesreća drugačije prirode od zločina te da smatra kako on u ovom slučaju nije počinio nikakav zločin.

Dotaknuo se i večere sa zgodnom Moldavkom te kazao da mu ona nije ljubavnica već samo prijateljica, prenosi Corriere della Serra. Potvrdio je da je malo prije udara kruzera u greben bio na večeri s njom.

U intervjuu je i dalje inzistirao kako je spasio mnoge živote time što nije odmah naredio evakuaciju već je kruzer dovezao u pliće more. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message