Obavijesti

News

Komentari 11

Kapetanu duge plovidbe pet godina za pokušaj pljačke banke

Kapetanu duge plovidbe pet godina za pokušaj pljačke banke
2

Dragan Bošković (65) maskiran kapom i šalom ušao je 25. studenog 2016. u poslovnicu PBZ-a u Ilici. Sukobio se zaštitarom, pucao u strop i na kraju otišao iz banke neobavljena posla

VIDEO

Vrlo sam bogat i novac mi nije potreban pa to otpada kao motiv razbojstva. Osim toga taj dan uopće nisam bio u Zagrebu. Da je policija samo pogledala preko GPS-a i locirala mi mobitel, lako bih dokazao da sam se taj dan nalazio u Zadru i da sam sa svog broja kontaktirao. Od devet do skoro podne sa poznanicima sam bio u Zadru u Baumaxu na rasprodaji i to bi se lako utvrdilo da su uzete i pregledane videokamere iz te trgovine, kazao je u svojoj obrani Bošković.

Banku je pokušao orobiti 25. studenog 2016. U 18.50 sati maskiran kapom i šalom, navodi se u optužnici, ušao je u poslovnicu PBZ-a u kojoj su bili zaštitar (61), građanin i pet zaposlenika banke. Bošković je prišao zaštitaru i udario ga, nakon čega je došlo do kraćeg naguravanja  u kojem je ispalio hitac u strop. Potom je bez plijena otišao iz banke pri čemu je izgubio kapu.

- Nikad nisam sporio da je pronađena kapa moja, ali rekao sam da sam je izgubio dan prije toga u tramvaju nakon sukoba s dvojicom Roma. Jedan od njih iz džepa mi je uzeo kapu i šal – rekao je Bošković. Na kapi nađenoj na cesti u blizini banke, nađen je  Boškovićev DNK. Također .se na nadzornim snimkama vidi da je kapa ispala muškarcu koji je istrčao iz banke nakon neuspjelog razbojstva. Da je upravo Bošković počinitelj kazali su i svjedoci koji su ga prepoznali sa stopostotnom sigurnošću.

- Nema dvojbi da ste vi počinili djelo koje vam se stavlja na teret. Otegotna okolnost je što ste upotrijebili vatreno oružje pri čemu je lako moglo doći do propucavanja. Pokazali ste i veliku grubost kad ste napali zaštitara, a osim toga već ste osuđivani za teška kaznena djela. Olakotna okolnost su vaša životna dob i to što je djelo ostalo u pokušaju - kazao je u obrazloženju presude sudac Županijskog suda u Zagrebu Tomislav Juriša koji je Boškovića  nepravomoćno osudio na pet godina zatvora. 

Bošković je i 2011. osuđen u Zadru zbog pokušaja teškog ubojstva i krađe, a prije toga je suđen zbog prijevare. U Zadru mu se 2013. sudilo i zbog četiri oružane pljačke u kojima je zajedno sa supočiniteljem odnio milijun kuna.

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa