Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
61 komentara

"Kapitalno pitanje hrvatske budućnosti je demografija"

Premijer Andrej Plenković sastao se s glavnim urednikom Večernjeg lista Draženom Klarićem i Andreom Borošić, predsjednicom uprave Večernjeg lista

Davis Cup, Hrvatska - Spanjolska
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

U jednom desetljeću izgubili smo više od 150.000 ljudi. To je 3,4 posto. Takvi negativni učinci utječu na sve aspekte hrvatskog društva, a ako ih povežemo s pitanjem iseljavanja, jasno je da je ta tema prioritet koji će biti s nama desetljećima, a ne samo godinama, rekao je premijer Andrej Plenković na velikoj konferenciji Večernjeg lista – “Hrvatska kakvu trebamo”, na kojoj su naši vodeći stručnjaci na pet različitih panela predlažili rješenja za najveće probleme u zemlji. Premijer je rekao i kako će provesti reformu pravosuđa te kako je temeljni cilj Vlade trajan rast gospodarstva i zapošljavanja.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović istaknula je kako se Hrvatska nalazi u izvanrednom stanju po pitanju demografije te da to traži izvanredne mjere.

- Moj mandat je posvećen mladima i demografiji. U protekle dvije godine imala sam prilike, nažalost, upoznati alarmantne razmjere demografske krize. Demografska obnova naša je primarna zadaća. Zadaća svih zadaća. Moramo djelovati uz najveći mogući društveni konsenzus, ali žurno i konzistentno - poručila je Grabar Kitarović dodavši:

- Ključ je uspjeha u našim nastojanjima za demografskom obnovom i promjena mentaliteta. Kad shvatimo da ulaganje u djecu i mlade nije trošak, nego investicija, neće biti straha za hrvatsku budućnost.

Tribina

Premijer Andrej Plenković s glavnim urednikom Večernjeg lista Draženom Klarićem i Andreom Borošić, predsjednicom uprave Večernjeg lista

Suglasni

Premijer i predsjednica na konferenciji Večernjeg lista ‘Hrvatska kakvu trebamo’

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message