Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
10 komentara

Kaptolsku Snježanu dugu 7 metara 'patuljci' polegli na trg

Dok zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jede snijeg kak ti ajngemahtec, čitatelji 24sata stvorili su prava mala remek djela od snijega koji je napadao

Snimio čitatelj
Foto: Snimio čitatelj
10 komentara

Prvi ovogodišnji snijeg u Hrvatskoj donio je cestarima i putnicima probleme, skijašima odmor, a djeci veselje. Dok zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jede snijeg kak ti ajngemahtec , čitatelji 24sata stvorili su prava mala remek djela od snijega. 

Tako su Hrvatskom nicali snjegovići, ljudske skulpture, izranjali su dupini, a i odaliske su ležale gole na trgovima.

- Ovo je naša skulptura koju smo napravili na našem trgu u malenom mjestu Kaptol, pokraj Požege. Radili smio je u kasnim noćnim satima kako bismo iznenadili naše mještane i oraspoložili im dan. Skulpturu smo nazvali Snježana, a napravljena je od ruku sedmorice mladih kreativaca iz Kaptola s glavnim izvođačem i umjetnikom Josipom Grgićem, također iz Kaptola - rekao nam je jedan od sedmorice kaptolskih patuljaka. Ovo djelo samo je jedno u nizu kreativaca iz svih krajeva Hrvatske gdje se snijeg zadržao. Tako je čitatelj 24sata u Zagrebu snimio dupina koji je tako vješto napravljen da se čini kao da iskače iz vode.

- Pratila sam izgradnju najvećeg snješka u Novoj Gradiški. Zajedničkim snagama projekt su osmislile obitelji Kovačević i Vlaović. Od 10 do 17 sati bez prestanka je trajala izgradnja. Nakon što je Snješko bio gotov, povjerenstvo zvano komšiluk procijenilo je visinu od 4,5 metara. Naravno da su svi oduševljeni. Tijekom dana brojni vozači, prijatelji i poznanici su pozdravljali vrijedan rad ovih susjeda. Izračunali su da je utrošeno oko sedam kubika snijega - rekla nam je čitateljica Vesna Vlaović.

Snowmobile, pak, napravio je čitatelj u mjestu Jablan, u Gorskom kotaru. Pravo eko vozilo, kako je rekao.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message