Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
13 komentara

Karadžić traži da se njegovo suđenje pauzira na 4 mjeseca

Želi da se suđenje zaustavi na nekoliko mjeseci kako bi sa svojim timom mogao intervjuirati 64 moguća svjedoka pomoću kojih želi osporiti optužbu za genocid

Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
13 komentara

Radovan Karadžić, bivši predsjednik Republike Srpske, kojem se sudi u Haagu tražio je da se njegovo suđenje pauzira na četiri mjeseca kako bi mogao pripremiti obranu u vezi s točkom 1 optužnice prema kojoj ga se tereti za genocid u sedam bosanskohercegovačkih gradova, piše slobodnaevropa.com.

Žalbeno vijeće suca Theodora Merona je ranije ovaj mjesec poništilo odluku Raspravnog vijeća kojom se Radovan Karadžić oslobađa odgovornosti za genocid u sedam gradova u BiH, a Karadžić je objasnio da će mu to otežati postupak obrane.

Želi da se suđenje zaustavi na nekoliko mjeseci kako bi sa svojim timom mogao intervjuirati 64 potencijalna svjedoka pomoću kojih će pokušati osporiti optužbu za genocid 1992. godine.

Također, želi i da njegovi suradnici tijekom pauze pronađu počinitelje masovnih ubojstava koji bi onda trebali izjaviti da zločini nisu za cilj imali uništenje Hrvata i muslimana. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message