Obavijesti

News

Komentari 179

'Karakterističan je dan kad se Bandića diže i vraća u zatvor'

'Karakterističan je dan kad se Bandića diže i vraća u zatvor'
5

Karamarko je u Đurđevcu poručio da će HDZ imati svog kandidata na izborima za gradonačelnika Zagreba. Komentirao je sutrašnji sastanak VNS-a i regionalizaciju

VIDEO

HDZ je najveća i najjača hrvatska politička stranka i imat će svog kandidata, poručio je danas u Đurđevcu predsjednik te stranke Tomislav Karamarko i ujedno odgovorio na novinski upit planira li stranka na sljedećim lokalnim izborima u Zagrebu kandidirati Sandru Švaljek.

U vezi s novim pritvaranjem Milana Bandića, Karamarko je rekao da je "karakterističan dan kad ga se diže i vraća u Remetinec".

-  Teško je komentirati, ali karakterističan je datum kad ga se ''diže“ i vraća u Remetinec. Dakle, dan nakon što je donesena odluka da može obnašati dužnost gradonačelnika i kad je podnio zahtjev za registriranje svoje stranke. Ne bih htio ništa prejudicirati, ali se opet ponavlja - slučajnost - rekao je Karamarko. 

Damir Spehar/PIXSELL

' Ne očekujem ništa od sastanka VNS-a'

Novinari su ga pitali i što očekuje od sutrašnjeg sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost, na kojem će biti premijer Zoran Milanović i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

- Ništa ne očekujem. Vrijeme je da se napokon sastanu i razgovaraju o pravim temama, a ima ih previše. Očekujem ipak da će se dogovoriti oko nadzora nad pojedinim strukturama u zemlji za koje postoji indikacija da ne rade onako kako treba - istaknuo je Karamarko.

Damir Spehar/PIXSELL

Zadržao bi broj županija, ali bi ih racionalizirao

Odgovarajući na pitanje o regionalizaciji, rekao je da bi zadržao broj županija, ali bi ih racionalizirao, smanjio broj zaposlenih i digitalizirao njihov rad, a o broju općina razmišlja, javlja Večernji list.

'Neće biti podjele ratnog plijena'

Karamarko je negirao da je s ostalim čelnicima stranka razgovarao o ''listama za Sabor''.

- Pitate me je li HSS tražio 15 posto mjesta u Vladi? Mi ne razgovaramo na taj način! Legitimno je da koalicijski partneri imaju neka očekivanja. No u startu smo se dogovorili - neće biti podjele ''ratnog plijena“, kao što su činili ovi kad su došli na vlast. Ponavljam - Vlada će biti ekspertna. Javna poduzeća moraju preuzeti najkvalitetniji menadžeri. A ne politički i stranački podobnici! Hrvatska nema više vremena za političke igre - zaslužuje najbolje ljude. Taj ćemo princip postaviti zajedno sa svojim koalicijskim partnerima. Nismo, također, razgovarali niti o ''listama za Sabor“ - prerano je za to. Još uvijek ne znamo datum izbora. Moramo unutar naše stranke vidjeti koji su to ljudi. Koalicijski partneri će pak vidjeti unutar svoje stranke - pojasnio je šef oporbe.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 179
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda