Obavijesti

News

Komentari 313

Karamarko: Drago mi je da se zove Franjo, ime nam je blisko

Karamarko: Drago mi je da se zove Franjo, ime nam je blisko
4

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je kako je Crkva odabirom ovog Pape definirala svoju budućnost. Crkva se opredijelila za politiku socijalne brige, rekao je

VIDEO

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je kako je Crkva odabirom ovog Pape definirala svoju budućnost.

- To je papa blizak narodu, blizak masama. Crkva se opredijelila za politiku socijalne brige i skrbi. Drago mi je da se zove Franjo. To je nama blisko ime - rekao je Karamarko. 

Leko čestitao katolicima

Predsjednik Sabora Josip Leko čestitao je katolicima na izboru novog pape, ali i samom papi Franji na izboru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Želim mu da nastavi s izgradnjom mira u svijetu, da djelovanjem Crkve smanji siromaštvo u svijetu i da na toj poziciji radi na većoj toleranciji i snošljivosti među vjerama i religijama. Čini mi se, prema najavama, da s razlogom to očekujem - rekao je Leko.

'Jedan biskup rekao mi je da su svi Josipi dobri, pa se ispravio'

Obzirom da papino ime Jorge što je varijacija hrvatskog Josipa, predsjednik Sabora prisjetio anegdote sa susreta s biskupima.

- Jedan od biskupa na tom skupu rekao je da su svi Josipi dobri. Ja sam rekao da se s tim slažem, no onda se on sjetio, da tu ipak nešto nije u redu. Tada se je ispravio i kazao da su svi bili dobri, osim jednog - kazao je Leko.

Milanović uputio čestitku: Želim vam uspješan pontifikat

Premijer Zoran Milanović uz izraze poštivanja uputio je čestitku Svetom Ocu na izboru za novog poglavara Katoličke crkve.

- Želim Vam u svoje osobno i u ime Vlade, uspješan, dug i blagoslovljen pontifikat, utemeljen na zasadama mira, solidarnosti, ljudskog dostojanstva, tolerancije i potpore najslabijima i najsiromašnijima. Radujem se uspješnoj suradnji s Vašom Svetosti, kao što sam imao priliku to učiniti s prethodnikom Papom Benediktom XVI., kako bi unaprijedili bilateralne odnose između Hrvatske i Svete Stolice - napisao je premijer.

Čestitao i Josipović

Čestitku novom poglavaru Katoličke crkve uputio je i predsjednik Ivo Josipović.

- Vaš prethodnik papa Benedikt XVI građanima Hrvatske je ostao u srcu kao trajni izvor moralnog i duhovnog ohrabrenja, kao trajni znak nade i vjere u budućnost. Uvjeren sam da ćete u vrijeme svoga pontifikata, na tragu svojih prethodnika, svojim moralnim autoritetom i duhovnom snagom nastaviti zalagati se za promicanje i zaštitu ljudskih prava, za smanjivanje razlika između siromašnih i bogatih, prestanak sukoba i ratova u svijetu, za bolji i plemenitiji svijet - napisao je.

Napomenuo je da njegov pastoralni rad hrabri i daje nadu u budućnost svim katoličkim vjernicima u svijetu, kao i svim ljudima dobre volje.

- Radujem se budućim susretima i suradnji s Vama Sveti Oče, u svrhu unaprjeđenja bilateralnih odnosa između Hrvatske i Svete Stolice, a za dobrobit hrvatskih katoličkih vjernika širom svijeta i Katoličke crkve u Hrvatskoj - napisao je Josipović.

Podsjetimo, kardinali su u srijedu u petom krugu glasovanja odabrali novog poglavara Katoličke crkve, Argentinca Jorgea Marija Bergoglioa (76) koji je odabrao ime Franjo. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 313
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, SDP najavio konferenciju, čeka se i odgovor Zorana Milanovića
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, SDP najavio konferenciju, čeka se i odgovor Zorana Milanovića

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1