Obavijesti

News

Komentari 410

Karamarko i Gotovina popili su kavu i razgovarali o tunama

Karamarko i Gotovina popili su kavu i razgovarali o tunama
15

SRDAČAN SUSRET: Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i general Ante Gotovina danas prije podne, nakon dugo vremena, viđeni su zajedno u Zadru

VIDEO

Srdačan susret generala Ante Gotovine i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka u petak na zadarskom Forumu . Na terasu kavane najprije su sjeli Karamarko s Božidarom Kalmetom i Željkom Dilberom , da bi im se za desetak minuta pridružio i Gotovina.  Razgovarali su više od sat vremena u opuštenoj atmosferi.  O politici, navodno nije bilo ni riječi.

– Ma kakva politika. Naše teme su bile grad, život lipo vrime i zdravlje.  Tomislav je na žalost rijetko u Zadru, pa smo iskoristili prigodu da popijemo kavu, rekao je kratko Gotovina. I Karamarko je dodao kako su se već dugo dogovarali za kavu u Zadru.

– Pričali smo naravno i o tunama i general me tu podučio nekim stvarima. Bilo mi je jako korisno. I molim vas odmah da odbacimo bilo kakvu politiku. Naši generali su nadstranačka kategorija i pustimo ih da to i budu, upotpunio je Karamarko Gotovinu. Na novinarsko pitanje je li susret s generalom zapravo podrška HDZ-u u kampanji, šef stranke je odgovorio kako će HDZ dobiti izbore i bez potpore generala Gotovine.

– Nama ne treba podrška generala Gotovine na način da mi njega petljamo u politiku. Njega cijeni narod, cijeni ga HDZ ali i druge stranke i neka bude ono što je, kazao je Karamarko. Pozvao je Vladu i njezina premijera da što prije raspišu izbore, te nije isključio mogućnost da bude na HDZ-ovoj listi u 9. Izbornoj jedinici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

– Što sam stariji sve više se vraćam Zadru i nekako me to vuče . Lijepo mi je u mom Zagrebu, volim cijelu Hrvatsku, ali Zadar je Zadar, zaključio je Karamarko.

Bolji poznavatelji prilika znaju da je Karamarkovo i Gotovinino povjerenje stvarano u znatno težim okolnostima od današnjih i bilo je na brojnim iskušenjima, puno većim od današnjih, ali zbog prirode njihovih tadašnjih uloga ti su odnosi uvijek ostali daleko od očiju javnosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:24

Snimio čitatelj

I danas su, nakon desetak godina, Zadrani u kuloarima s ponosom isticali kako su se njihova dva najpoznatija Zadranina držala zajedno i kada su drugi okretali glavu. Ponovno se šuškalo kako je upravo Karamarko kontaktirao s Gotovinom kada je ovaj bio u bijegu od Interpolove tjeralice.

Od njima bliskih osoba doznali smo da su se dogovarali za druženje već nekoliko mjesec i, međutim i jedan i drugi bili su dosta zauzeti. Sada su obojica na odmoru s obiteljima  u svom kraju, pa su to iskoristili.

Snimio čitatelj

Podsjetimo, Gotovina se posljednjih mjeseci susretao i s premijerom Milanovićem i s Kolindom Grabar Kitarović.

Zvali smo u Karamarkov ured ne bi li doznali nešto više o susretu kada smo od jednog našeg čitatelja dobili ove fotografije, međutim, tamo su nas zamolili da ne inzistiramo na tome jer Karamarko svoj odnos s generalom ni na koji način ne želi politizirati. Da je htio, kažu, mogao je to do sada učiniti bezbroj puta.

Snimio čitatelj

Netom nakon kave uspjeli smo telefonski razgovarati i s Tomislavom Karamarkom. Na pitanje da nam komentira susret s generalom Gotovinom samo nam je kratko rekao: "General je više puta javno rekao da se na bavi politikom, a ni meni nije niti na kraj pameti da politiziram ovaj naš susret. Radi se o običnom druženju dvaju sugrađana. Ionako za to rijetko imamo vremena, rjeđe no što bismo htjeli. Zato Vas molim da ne politizirate ovaj susret."

Snimio čitatelj

Na pitanje o čemu je razgovarao s generalom, Karamarko je odgovorio: " Drago mi je da je general dobro i da uživa u slobodi. Ako je to itko zaslužio, onda su to naši generali, koji su  gotovo cijelo desetljeće svog života proveli su zatočeni, premda su bili nevini".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 410
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag