Obavijesti

News

Komentari 144

Karamarko: Manipulacije sam očekivao, ali ne ovako brutalne

Karamarko: Manipulacije sam očekivao, ali ne ovako brutalne
6

Za raspuštanje ogranka HDZ-a u Valpovu mnogi krive Šeksa. Misle da želi maknuti sve koji su protiv J. Kosor. Šeks kaže da ga tim optužbama žele demonizirati

VIDEO

Nakon naprasnog raspuštanja gradskog odbora HDZ-a u Valpovu mnogi iz vodstva te stranke kritizirali su takav potez. U nekim krugovima u stranci priča se kako je sve 'maslo' izbornog inženjeringa Vladimira Šeksa koji zbog sklonosti Jadranki Kosor želi prije unutarstranačkih izbora ukloniti one koji joj  nisu naklonjeni. Raspuštanje ogranka pod osječko-baranjskim HDZ-om kojim šefuje bivši ministar Tomislav Ivić navodno nije bio ni na dnevnom redu.

- Raspuštanje ogranaka u predizborno doba iznimno je loša poruka, ne samo članovima i dužnosnicima HDZ-a već i cijeloj zemlji. Riječ je o iznenađujuće nedemokratskom potezu, koji pokazuje da trenutačno vodstvo ne razmišlja o budućnosti stranke - smatra bivši potpredsjednik Vlade, Domagoj Milošević koji je najavio kandidaturu za šefa stranke.

Nešto oštriji u stavu oko nastale situacije u stranci je Tomislav Karamarko, također vjerojatni kandidat za predsjednika HDZ-a..

- Očito je da jedna skupina ljudi ne bira sredstva kako bi ostvarila ciljeve, što je nametanje volje manjine nad većinom članova stranke. Očekivao sam razne inženjeringe i manipulacije, ali ne ovako brutalne. One koje u tome sudjeluju pozivam na trenutačnu ostavku - rekao je Karamarko za Večernji list.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Darko Milinović, koji također želi zasjesti na mjesto šefa stranke, rekao je kako će na sjednici Predsjedništva tražiti sve relevantne činjenice oko slučaja. 

- Ako je istina da se tako pokušava zaustaviti proces demokratizacije u stranci jer neki ne kontroliraju članove odbora Valpova, onda je to za svaku osudu - zaključio je Milinović.

Šeks: Optužuju me oni koji me žele demonizirati

Vladimir Šeks, kojeg okrivljuju za ''amoralno inženjerstvo'', tvrdi da je odluka o raspuštanju županijskog ogranka u Valpovu statutarna i autonomna te da ničime nije utjecao na Tomislava Ivića. 

- Taj spin rade oni koji moju ulogu u HDZ-u žele demonizirati, prikazati me spletkarom i nemoralnim, dežurnim Mefistom, te time uništiti svu moju vjerodostojnost - poručio je Šeks. 

Salapić: Karamarko ne poznaje statut HDZ-a

Karamarko očigledno ne poznaje dovoljno statut HDZ-a pa ne zna da gradski odbor neke stranke raspušta nadležni županijski odbor, te da je gradski odbor HDZ-a u Valpovu raspustio osječko-baranjski županijski odbor, u kojemu sam i ja, a nakon čega smo pismeno i obavijestili stranku te obrazložili zašto smo to učinili, kazao je na tiskovnoj konferenciji Josip Salapić, saborski zastupnik HDZ-a iz Osijeka, koji nije pojasnio koji su to razlozi za raspuštanje odbora u Valpovu. 

Salapić je najavio i svoju kandidaturu za predsjednika gradskog odbora HDZ-a Osijek smatrajući kako ima na to pravo jer se dokazao svojim političkim radom posljednjih sedam godina. 

- Također ističem kako ću podržati Jadranku Kosor za predsjednicu stranke na unutarstranačkim izborima jer je hrabro, legitimno i snažno vodila stranku i borila se protiv korupcije - kazao je Salapić koji je, smatra, posljednjih dana na pojačanom udaru javnosti, medija, ali i prijetnji iz određenih struktura. 

Zbog toga je, kaže, podigao nekoliko tužbi i požalio se ministru unutarnjih poslova zatraživši zaštitu. 

- Od ministra sam zatražio i da provede unutarnju kontrolu osječke Policijske uprave, odnosno sigurnosne službe koja djeluje pod njihovih okriljem, a za koju se pokazuje da ne radi po zakonu, da namjerno ili slučajno iz nje cure informacije i da rade u interesu drugih. Zbog sigurnosnih razloga upozoren sam da šutim o detaljima - kaže Salapić koji je siguran da je protiv njega u tijeku juriš. 

Tužio je portal tjedno.hr zbog napisao o njemu koji kažu da je sređivao ispite na osječkom Pravnom fakultetu, gdje je radio do odlaska u politiku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 144
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke