Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
49 komentara

Karamarko: Sve je rađeno po nalogu Uskoka i prema Zakonu

Novinari nisu meta, meta je propusna točka u sustavu i onaj tko odaje službene ili državne tajne, rekao je bivši ministar unutarnjih poslova i predsjednik HDZ-a

Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
49 komentara

Bivši ministar unutarnjih poslova i šef HDZ-a Tomislav Karamarko osvrnuo se na današnje izjave aktualnog ministra Ranka Ostojića. Rekao je kako su tadašnji ravnatelj policije Oliver Grbić i njegov zamjenik Milijan Brkić na zahtjev DORH-a postupali po Zakonu o policiji. Istaknuo je i kako glavni državni odvjetnik Mladen Bajić i novinari nisu bili meta praćenja već je to bio netko iz sustava tko "novinarima daje neovlaštene informacije iz istražnog postupka". 

Ostojićeve izjave da se praćenje radilo po Grbićevom nalogu ocijenio je konfuznima te je podsjetio da je Uskok u srpnju prošle godine od policije zatražio istragu o curenju informacija iz istrage bivše blagajnice HDZ-a Branke Pavošević. Rekao je i da zna zašto se sada svi prave nevješti i kao da ništa ne znaju. Postavio je i pitanje kako će policija dobiti informacije bez da izlista podatke onih koji su sudionici slučaja.

- Novinari nisu meta, meta je propusna točka u sustavu i onaj tko odaje službene ili državne tajne. Novinari ne, vi radite svoj posao - rekao je Karamarko na konferenciji za medije. 

Na pitanje o uništavanju službenih dokumenata u policiji odgovorio je da se radi o "pokušaju diskreditiranja sadašnjeg vodstva HDZ-a".

- To nije dobro. Nije dobro da se stranački politiziraju neki poslovi koje je država morala odrađivati - upozorio je Karamarko i podsjetio kako je  sadašnji načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić bio na toj dužnosti i u vrijeme akcije praćenja pod kodnim nazivom "Juda".

- On je sudjelovao u toj akciji i ne vjerujem da bi ministar Ostojić danas na toj funkciji imao istu osobu koja nije poštivala zakone - rekao je Karamarko.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message