Obavijesti

News

Komentari 83

Karamarko 'uhljebio' Kosor i Šeksa: Održali smo svoju riječ

Karamarko 'uhljebio' Kosor i Šeksa: Održali smo svoju riječ
3

I dalje ću predano raditi za svoju domovinu kao zastupnica u Saboru, izjavila je Kosor dodavši kako će sigurno opravdati povjerenje onih koji su glasali za nju

VIDEO

Na pitanje da prokomentira činjenicu da će ipak dobiti funkciju predsjednice Odbora za obitelj, mladež i šport, te ured i stranačko vozilo, Jadranka Kosor rekla je kako bi radije govorila svojem radu u Saboru. 

- Kao što sam rekla i onaj dan kada se glasalo o Šeksovoj i mojoj smjeni s potpredsjedničkih mjesta ponavljam da ću i dalje predano raditi za svoju domovinu kao zastupnica u Hrvatskom saboru - rekla je Kosor. Dodala je kako će sasvim sigurno opravdati povjerenje onih koji su glasali za nju. 

Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, nije htio komentirati jesu li Kosor i Šeks zadovoljni s novim funkcijama. 

- Mislim da ste to trebali njih pitati. Mi smo u samom početku rekli da će oni sigurno dobiti mjesta predsjednika nekih odbora. Održali smo riječ - rekao je Karamarko.  

'I Kosor i Šeks imaju pravo da se HDZ pobrine za njihov prijevoz'

Isto je, dodaje Karamarko,  vezano i za stranačke aute koje će dobiti na korištenje. 

- Kosor kao donedavna predsjednica stranke ima pravo na to da se HDZ pobrine za njezin prijevoz. I za Šeksa se treba pobrinuti s obzirom da je jedan od osnivača HDZ-a - rekao je Karamarko. 

Ana Lovrin je potvrdila kako prema unutarstranačkom dogovoru više vjerojatno neće biti predsjednica Antikorupcijskog vijeća. Na njezino će mjesto doći Vladimir Šeks. Lovrin je istaknula kako do sada nije sazvana niti jedna sjednica tog vijeća jer se za to nisu stekli uvjeti.

'Antikorupcijsko vijeće nije radilo šest mjeseci, a ima što raditi' 

- U ožujku je imenovano pet članova vijeća iz redova zastupnika, no to nije bilo dovoljno za kvorum. Naime, vijeće se sastoji od 11 članova od čega je šest izabranih izvan Sabora. Nekoliko sam puta kao predsjednica vijeća slala pozivnice odboru za izbor i imenovanja da raspiše oglas kako bi se oni imenovali. To je učinjeno tek prošlog tjedna,  ističe Lovrin te dodaje kako očekuje da će novi predsjednik vijeća već idući tjedan sazvati sjednicu. 

- Prošlo je već gotovo 6 mjeseci da vijeće nije radilo, a itekako ima što raditi - rekla je Lovrin. 

Na pitanja da li joj je žao što je ostala bez te funkcije rekla je kako je jednostavno došlo do preraspodjele dužnosti. 

- U redu je da poslove raspodijelimo unutar Kluba HDZ-a. Meni su ostale druge dužnosti, članica sam državnog odvjetničkog vijeća, a bit ću i potpredsjednica Odbora za zakonodavstvo. 

Lovrin: Krasno je biti saborski zastupnik

Lovrin  nije htjela komentirati eventualno nezadovoljstvo Jadranke Kosor novom funkcijom. 

- To trebate nju pitati. Mislim da treba raditi, i da je krasno biti saborski zastupnik - zaključila je Lovrin.

Kosor i Karamarko i dalje pod zaštitom, Bebiću je ukinuli 

Ministar unutarnjih poslova Rajko Ostojić potvrdio je Vlada ukinula zaštitu bivšem predsjedniku Hrvatskoga sabora Luki Bebiću, a ostaje za bivšu premijerku Jadranku Kosor i bivšeg ministra policije Tomislava Karamarka. 

Na upit zašto zaštita ostaje za Kosor i Karamarka, rekao je da je vlada donijela odluku temeljem prijedloga Savjeta za koordinaciju sigurnosnih službi na kojem je utvrđeno da se odluka donosi samo za Bebića. Upitan znači li to da je za Kosor i Karamarka procijenjeno da su sigurnosno ugroženi, Ostojić je odgovorio: 'To ste vi rekli, a ja kažem da je vlada donijela odluku danas samo za skidanje zaštite Luki Bebiću. U ovom trenutku sigurnosna procjena je takva da nije donesena odluka o skidanju zaštite za Kosor i Karamarka'. 

Na ponovljeni upit prijeti li se Kosor i Karamarku, rekao je: 'Ja nisam rekao da se prijeti, rekao sam da je sigurnosna procjena takva da nema razloga još za skidanje takve zaštite'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca