Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
58 komentara

Karamarkov plan: Nagodbom HDZ štedi 20 milijuna kuna

Navodno je HDZ već kontaktirao odvjetnika Branka Šerića, koji inače slovi kao 'stručnjak za nagodbe'. Navodno se već više puta sastao s Karamarkom i Brkićem

Daniel Kasap/Pixsell
Foto: Daniel Kasap/Pixsell

Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, navodno je vrlo blizu odluci da stranka prizna odgovornost i da se tužba protiv njih u slučaju Fimi-Media riješi nagodbom, javlja Jutarnji list

Naime, iako je Karamarko rekao kako Predsjedništvo HDZ-a tek treba donijeti odluku, njegove riječi da je “sklon tome da se što prije dođe do rješenja i da HDZ što prije izađe iz fokusa tog pravnog postupka” sasvim dovoljno govore da je nagodba na pomolu. 

Uz to, navodno su iz vrha HDZ-a već kontaktirali i novog odvjetnika Branka Šerića, koji inače slovi kao 'stručnjak za nagodbe'. Iako Šerić nije želio ništa komentirati, navodno je u posljednje vrijeme nekoliko puta bio u društvu glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića, ali i Karamarka. 

No, osim što Karamarko želi da stranka nagodbom što prije završi svoje sudjelovanje u pravnom procesu koji je uzburkao javnost,  nagodba zapravo ima i drugi cilj, a to je novac, odnosno značajna ušteda istog.

Naime, ako HDZ za slučaj Fimi-Media uistinu angažira Branka Šerića, otkazat će suradnju dosadašnjim odvjetnicima Davorinu Budinu i Tomislavu Peniću. Njima HDZ plaća čak 250.000 kuna mjesečno, a Šerić bi, navodno, koštao puno manje. Kako se procjenjuje da bi slučaj, bez dogovaranja nagodbe, mogao potrajati i tri godine, a ako bi Šerić uspio smanjiti mogući iznos kazne, HDZ bi nagodbom mogao uštedjeti čak i do 20 milijuna kuna.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message