Obavijesti

News

Komentari 26

Karlovac zgrožen divljaštvom: Spašavao sestru, skoro ga ubili

Karlovac zgrožen divljaštvom: Spašavao sestru, skoro ga ubili
1

Nesretni mladić (20) je zadobio teške ozljede glave, ima prijelome lica, a liječnici su mu spašavali i oko. Karlovčani su šokirani brutalnošću među mladima. Sličan scenarij ponavlja se svakih par mjeseci...

VIDEO

Mladić (20) kojeg je u karlovačkoj Promenadi prije deset dana pretukla skupina mladića još se oporavlja od zadobivenih ozljeda. U brutalnom napadu 20-godišnjak je zadobio teške ozljede glave, ima prijelome lica, a liječnici su mu spašavali i oko.

Neslužbeno se doznaje da ga je tijekom večernjeg izlaska oko 2 sata u noći napalo više nepoznatih mladića, a koji su prethodno maltretirali njegovu sestru. Kada je 20-godišnjak stao u njenu obranu mladići su nasrnuli na njega, udarali su ga rukama i nogama, a nakon što su ga oborili na tlo nastavili su ga cipelariti. Nesretni mladić je s teškim ozljedama tada prevezen u  bolnicu. Iz policije su nam potvrdili događaj. 

- Možemo potvrditi da je došlo do fizičkog sukoba između nekoliko ljudi u kojem je 20-godišnjak teško ozlijeđen. U cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja policija provodi kriminalističko istraživanje - rekla je Andreja Lenard, glasnogovornica PU karlovačke.

Pretukli mladića (20): Završio u bolnici, spašavali su mu oko
Pretukli mladića (20): Završio u bolnici, spašavali su mu oko

Smrskali mu nos, slomili vilicu, zadobio krvarenje u mozgu...

Karlovčani su zgroženi divljaštvom i brutalnosti među mladima, a koje se događa svakih nekoliko mjeseci. Lani je na karlovačkom Korzu krajem siječnja bio brutalno pretučen 21-godišnjak koji je u pekari upozorio mladića da plati sok koji je htio ukrasti, a kada je izišao van ovaj ga je sa skupinom mladića dočekao ispred gdje su nasrnuli na 21-godišnjaka i iscipelarili ga. Smrskali su mu nos, slomili vilicu, te izazvali krvarenje u mozgu.

Policija je pronašla napadače, a radilo se o 28-godišnjaku, 22-godišnjaku i jednom maloljetniku, prema kojima je policija dalje postupala. 

Mnogi se sjećaju i premlaćivanja iz 2010. godine

Mnogi Karlovčani još se sjećaju i brutalnog premlaćivanja iz 2010. godine, kada su ispred noćnog kluba trojica članova mladeži HDZ-a brutalno pretukli 18-godišnjaka, udarali su ga, oborili na tlo i nastavili ga cipelariti.

S obzirom na ove brutalne napade, upitali smo policiju je li se u Karlovcu povećao broj tučnjava među mladima.

Policija: Stanje nije alarmantno. To su pojedinačni slučajevi

Policija navodi kako su ovakvi događaji povremeni, ali i stalno prisutni, no napominju da stanje nije alarmantno već da se radi o izoliranim i periodičnim događajima.

- Sustavno radimo na prevenciji nasilja raznim edukacijama koje provodimo u školama među mlađom populacijom na temu nasilja, štetnosti nasilničkog ponašanja i vandalizma. Isto tako, povremeno provodimo i pojačane kontrole prema ugostiteljskim objektima. Uz to, policija sudjeluje i u radu Vijeća za prevenciju grada Karlovca kroz koje djeluje i prima sugestije što se može popraviti po pitanju stanja sigurnosti - navode u PU karlovačkoj. 

Ističu da su na taj način uspješno riješili problem vandalizma koji je prije nekoliko godina bio dosta izražen u Karlovcu, a to su uspjeli edukacijom i osvještavanjem mlađih naraštaja da takvim ponašanjem štete sebi i zajednici.     

Statistika: Pada broj tučnjava i teških ozljeda

Inače je tendencija broja evidentiranih prekršaja tučnjave iz domene Prekršaja protiv javnog reda i mira na području PU karlovačke u posljednjih deset godina u padu.

Vrhunac je zabilježen 2011. godine kada je evidentirano 172 prekršaja tučnjave. Lani je u odnosu na 2017. godinu zabilježen lagani porast i evidentirano je 108 slučajeva tučnjave. Za tih 108 slučajeva tučnjave utvrđeno je 155 počinitelja, među kojima je šest maloljetnika, dok je njih 16 već ranije bilo poznato policiji zbog istog prekršaja.

Što se, pak, tiče kaznenih djela iz Zakona općeg kriminaliteta, tijekom 2018. godine policija je evidentirala 22 slučaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda, sedam manje nego godinu ranije, dok je 2010. primjerice evidentirano takvih 46  slučajeva, a za nanošenja ozljeda 28 slučajeva, deset više nego tijekom 2017. godine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca