Obavijesti

News

Komentari 2

Karlovačkoj županiji je stigla medicinska oprema iz Kine

Karlovačkoj županiji je stigla medicinska oprema iz Kine
3

Nabavljena oprema uključuje i 3000 antivirusnih kompleta, 6000 FFP2 zaštitnih maski, te po 2000 zaštitnih naočala i pari medicinskih rukavica, a oprema će se u slučaju potrebe i dalje naručivati

VIDEO

Prvi dio medicinske opreme koji je stigao iz Kine po narudžbi je dopremljen u Karlovac, roba je vrijedna oko 2,2 milijuna kuna, a za takvu opremu su županija te gradovi i općine na njezinom području skupili ukupno četiri milijuna kuna.

Pred punim skladištem te opreme načelnica županijskog Stožera civilne zaštite Vesna Hajsan Dolinar rekla je u petak novinarima da županija raspolaže s još 1,8 milijuna kuna za daljnje potrebe u borbi protiv koronavirusa.

Spremne pošiljke za Hrvatsku: Stiže zaštitna oprema iz Kine
Spremne pošiljke za Hrvatsku: Stiže zaštitna oprema iz Kine

 U ovoj su narudžbi tri mobilna respiratora, set za dekontaminaciju sa zaštitnim odijelima i bio-nosilima za transport zaraženih osoba, jedan digitalni rentgenski uređaj (za ogulinsku bolnicu). 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 Nabavljena oprema uključuje i 3000 antivirusnih kompleta, 6000 FFP2 zaštitnih maski, te po 2000 zaštitnih naočala i pari medicinskih rukavica, a oprema će se u slučaju potrebe i dalje naručivati.

 Sve je to prvenstveno namijenjeno zdravstvenim ustanovama i lokalnim stožerima civilne zaštite. Isporučivat će se sukcesivno prema potrebama i domovima za starije i nemoćne te  drugim ustanovama socijalne skrbi, tim prije što je ovih dana s nacionalne razine stigla veća količina zaštitne opreme.

 Oprema je naručena prije mjesec dana, kada u Karlovcu još nije bilo nijednog zaraženog covidom-19. Tada je jedna bolnička zgrada u Karlovcu s 48 kreveta prenamijenjena u infektivnu bolnicu, a za slučaj potrebe za to se pripremila i cijela ogulinska bolnica.

 "Kako broj oboljelih nema uzlazni rast, iskreno se nadam da do prenamjene ogulinske bolnice neće ni doći i da će biti dosta opreme“, izjavila je Hajsan Dolinar.

 Napomenula je kako je do danas u županiji od koronavirusa oboljelo  28 osoba, pri čemu u karlovačkoj bolnici istovremeno nije bilo više od desetak pacijenata.

 Istaknula je kako to pokazuje da su urodile plodom sve mjere koje provodi Nacionalni stožer uz odgovornost županijskih stožera, ustanova u sustavu zdravstva i građana.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a