Obavijesti

News

Komentari 10

"Kašnjenje u donošenju zakona ne treba nikoga zabrinjavati"

"Kašnjenje u donošenju zakona ne treba nikoga zabrinjavati"
1

Odgovarajući na pitanja novinara ministar je ponovio kako je odlučio da Jadrolinija s ljetnim redom plovidbe krene tjedan dana ranije, odnosno sutra, 25. svibnja

VIDEO

Kašnjenje u donošenju zakona ne treba zabrinjavati, a ljetni plovidbeni red Jadrolinije ide tjedan dana ranije kako bismo izbjegli gužve, izjavio je u utorak u Varaždinu ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Odgovarajući na novinarski upit zašto Hrvatska do 18. travnja nije implementirala europske direktive o javnoj nabavi i koncesijama te prijete li joj stoga sankcije, Butković je rekao da postoji zakonodavni okvir za svaku godinu po kvartalima te da ima još zakona koji nisu donijeti u previđenom roku, ali su u fazi donošenja.

"Zakon o javnoj nabavi, iz resora ministra gospodarstva, bit će slijedeći tjedan na Vladi, a dio o koncesijama ministra financija bit će usvojen do ljetne stanke i neće zbog toga biti sankcija", rekao je Butković, dodajući da se u pripremama donošenja zakona uvijek razgovora sa svim zainteresiranim stranama.

"Uvijek treba nešto mijenjati i poboljšavati pa se kasni, ali to ne treba zabrinjavati", ističe Butković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Odgovarajući na pitanja novinara ministar je ponovio kako je odlučio da Jadrolinija s ljetnim redom plovidbe krene tjedan dana ranije, odnosno sutra, 25. svibnja, a ne kako je bilo predviđeno 2. lipnja. "Slijedi nam produženi vikend i da je stari plovidbeni red na snazi to bi uzrokovalo gužve. Vodili smo se time da ljudi na našim otocima žive od turizma, da se mnogi od njih vraćaju ovaj produženi vikend i da treba prilagoditi red plovidbe potrebama ljudi", rekao je Butković.

Ta odluka "nije nešto veliko, ali je definitivno nešto čime ćemo izbjeći gužve", kazao je ministar, potvrdivđi da će se cijene karata mijenjati kako je bilo i predviđeno, 2. lipnja.

Na novinarska pitanja ministar je odgovarao u Varaždinu, gdje je obišao gradilište kružnog toga na spojnoj cesti autoceste, a koji uz Hrvatske ceste financiraju i dvije tvrtke u poduzetničkoj zoni s jedne i druge strane ceste.

Kružni tok se gradi na spojnoj cesti D-528 prema naplatnoj postaji na autocestu Goričan-Zagreb, između tvrtke Ytres iz grupacije Celzedonia i trgovačkog centra Lumini.

Investitor su Hrvatske ceste, a u izgradnju su se uključili i Ytres i Lumini koji sufinanciraju svoj građevinski dio prometnog pristupa rotoru.

Ukupna vrijednosti radova je pet milijuna kuna s PDV-om, pri čemu Hrvatske ceste financiraju 1,75 milijuna kuna, a ostatak Ytres i Lumini.

Ministar Butković pohvalio je uključivanje poduzetnika u izgradnju prometne infrastrukture.

"Ima sve više slučajeva da se poduzetnici uključuju u infrastrukturne projekte. Činjenica je da Varaždinska županija i ovaj dio Hrvatske prednjače u tome, ali događaju se pozitivni pomaci i u drugim županijama", rekao je Butković.

Dodao je da se razgovaralo i o drugim projektima u Varaždinskoj županiji, a spomenuo je brzu cestu prema Ivancu. "Mogu reći da će krenuti projektiranje od strane Hrvatskih cesta. Želimo ravnomjerni razvoj. Činjenica je da su Hrvatske ceste, kao i Hrvatske autoceste, prezadužene, ali uz pomoć i nacionalnih sredstava, ali i onoga što nam stoji u operativnom programu 2014. - 2020. možemo realizirati mnoge infrastrukturne projekte u cestogradnji", istaknuo je Butković. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!