News

Komentari 47

Kat tuge, kat smijeha.. I dama s reklama koja za poraz HDZ-a krivi ljude koji su otišli na selo

Kat tuge, kat smijeha.. I dama s reklama koja za poraz HDZ-a krivi ljude koji su otišli na selo

Dok je Blaženko Boban na jednom katu slavio svoju pobjedu i novi mandat kao Splitsko-dalmatinski župan, Vice Mihanović na katu ispod čestitao je svom protukandidatu na pobjedi

Red tuge, red smijeha tako bi se najjednostavnije mogao opisati stožer splitskog HDZ-a, ili možda čak kat tuge, kat smijeha.

Pogledajte video: Rijetke izjave u HDZ-ovom stožeru

Dok je Blaženko Boban na jednom katu slavio svoju pobjedu i novi mandat kao Splitsko-dalmatinski župan, Vice Mihanović na katu ispod čestitao je svom protukandidatu na pobjedi i zaželio mu svu sreću te naglasio kako i neće dati ostavku na čelnom mjestu HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije.

No, krenimo otpočetka...

Dolaskom u stožer HDZ-a uputili su nas u posebnu prostoriju koja je namijenjena za davanje izjava kandidata, hrane, pića i svega je bilo i na bacanje tako da potrebe za prijateljem Woltom nije bilo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Hrana na stolu i slika Franje na zidu

Novinari su se lagano skupljali i sve je bilo spremno za izjave, za lajv javljanja i fotografiranje, a ostalo je na tome da ono što smo najviše vidjeli je bila hrana na stolovima i velika slika Franje Tuđmana na zidu.

Svi smo čekali izjave kao ozebli sunce, ali mladež nam kaže da izjave možemo očekivati tek oko 21 sat navečer.

Svi zgroženi, šokirani, zovemo režiju, urednike da ih obavijestimo što i kako dalje u programu.

Nekoliko trenutaka nakon izlaze izlazne ankete, prema kojima Mihanović zaostaje za Puljkom oko 20 posto glasova, tad su zapravo sve lađe u splitskom HDZ-u potonule.

Ivica Kusić izlazi među novinare i daje izjavu aludirajući kako još postoji nada za nekom promjenom rezultata i kako se radi ipak samo o anketama. Koliko je monotona ta prostorija izgledala, više mi ni do hrane nije bilo, kolega snimatelj i ja odlučimo se na jedno javljanje iz centra grada. Spuštamo se stepenicama prema dolje, a put gore nit manje nit više nego Vice Mihanović.

Nagla promjena plana, odvodi nas natrag u tu prostoriju. Izlaze prvi rezultati, a stanje isto kao i s anketama.

Mihanović gubi drastičnom razlikom od Ivice Puljka. No, evo s tim rezultatima dolazi i čudo. Vice Mihanović prvo će se kroz deset minuta obratiti javnosti pa kroz petnaest minuta što je na kraju došlo do cca 40 minuta čekanja za izjavu.

Nakon izjave i čestitke protukandidatu Puljku do iduće izjave dolazi jedna velika pauza. Sjedimo, jedemo, pijemo, a čak se i smijemo na svoj račun i tako je prošlo sigurno sat vremena, ništa se ne događa, polako i san na oči dolazi.

Kad nit pet nit šest nego evo vijest da je Blaženko Boban došao u stožer, i da je spreman dati svoju izjavu. No, nije tu u toj priči sve tako divno i krasno, naime ta dva stožera su bila „odvojena“ jer na katu iznad se nalazio zasebno stožer Blaženka Bobana.

Ostatak priče je da preko 20 novinara radi jedne osobe prenosi svu svoju opremu kako bi ona dala izjavu. Naravno više nikome ni do izjave nije bilo, ali što se mora nije teško.

Boban je održao jedan pobjednički govor, pun samopouzdanja, torta dolazi, pjesma započinje mladež iz sveg glasa pjeva. Odjekuje pjesma Moja domovina, Boban reže tortu sve kao na nekom tipičnom dalmatinskom vjenčanju, zastava oko nas, ali i tu je sve zasjenila izjava mlade dame koja je razlog malene izlaznosti prebacili na to što su izbori nedjeljom te možda neki ljudi idu na selo.

Nakon nekoliko kadrova i tonova, novinari su se lagano razbježali, a mi se spuštamo na kat ispod gdje je Mihanović davao izjavu. Ulazimo u potpuno praznu prostoriju s ostacima hrane na stolu kao apokaliptični prizor s upitnicima nad glavom gdje su svi nestali.

Zadnji kadar našeg javljanja bila je hrana jer očito barem nje u ovoj cijeloj priči nije nedostajalo kao izjava i javljanja.

Najčitaniji članci