Obavijesti

News

Komentari 19

'Katastrofa, bila bi to najteža avionska nesreća u povijesti!'

'Katastrofa, bila bi to najteža avionska nesreća u povijesti!'
1

Ako možete zamisliti Airbus kako se sudara s četiri putnička zrakoplova, puna putnika i goriva, onda možete zamisliti koliko bi strašno to bilo, kazao je Ross Aimer, bivši pilot United Airlinesa

VIDEO

Američki federalni ured za zrakoplovstvo (FAA) istražuje navodni u zadnji tren izbjegnuti sudar zrakoplova u zračnoj luci u San Franciscu prošlog petka (7. srpanj). Navodno je Airbusu 320 Air Canade, let AC759,  koji je dolazio iz Toronta, odobreno slijetanje na sletnu pistu, no pilot je iz nekog razloga počeo sa slijetanjem na drugu pistu, tzv. stajanku, na kojoj se bila četiri zrakoplova puna putnika koji su čekali dozvolu za polijetanje. Kontrolor leta shvatio je u zadnji tren gdje se spušta Air Canada i odmah naredio pilotu da se digne i ponovno sleti, što je ovaj i učinio, javlja BBC. 

FAA sada istražuje kolika je bila udaljenost između Air Canade i zrakoplova na pisti u trenutku kada je uočena 'pogreška'. FAA također navodi kako su ovakvi incidenti vrlo rijetki. U zrakoplovu Air Canade je u trenutku slijetanja bilo 135 putnika i petero članova posade. Još nije poznati koliko je bilo putnika u četiri zrakoplova na pisti.

Na internetu je objavljena video simulacija incidenta i audio snimka komunikacije pilota, kontrole leta te jednog od pilota u zrakoplovu koji je čekao na pisti.

- Vidim svjetla na pisti - rekao je pilot Airbusa, na što je kontrolor leta odgovorio da nema drugih zrakoplova na pisti. Još jedan glas se ubacio: 'Kamo ide ovaj lik? Slijeće na prilaznu pistu!'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kontrolor leta odmah je naredio je pilotu da započne uspon, nakon čega se čuo pilot aviona koji je čekao na pisti: "Air Canada je upravo preletio ravno iznad nas!".

Ross Aimer , bivši pilot United Airlinesa i direktor tvrtke Aero Consulting Experts kazao je: 'Ako je ovo istina, onda se skoro dogodila najveća zrakoplovna nesreća u povijesti. Ako možete zamisliti Airbus kako se sudara s četiri putnička zrakoplova, puna putnika i goriva, onda možete zamisliti koliko bi strašno to bilo'.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina