News

Komentari 14

Kazna čak 100 eura: Vlasti u Flandriji zabranile su grudanje

Kazna čak 100 eura: Vlasti u Flandriji zabranile su grudanje

Neke općine u belgijskoj regiji zabranile su popularnu dječju igru i uvele kazne. Kažu da grudanje šteti zdravlju mladih i starih. Isto im je kao i gađanje kamenjem

Lokalne vlasti u Flandriji zabranile su grudanje, a onaj tko ga počne mogao bi od policajca dobiti 100 eura kazne, piše RT.

Nekoliko općina u belgijskoj regiji odlučilo je zabraniti popularnu dječju igru i uvesti kazne, jer tvrde da šteti zdravlju mladih i starih. Neki od podržavatelja zabrane išli su toliko daleko da su grudanje usporedili s gađanjem kamenjem.

Punjenje proračuna?

Lokalni mediji su odmah počeli o mogućem pravom razlogu zabrane, a to je punjenje proračuna pojedinih općina. Ironično je da je grudanje zabranjeno u regiji u kojoj se nalazi grad Leuven, koji se nekada nazivao "prijestolnicom grudanja", nakon što se jedna od najvećih bitaka snijegom dogodila u tom području.

Prije samo tri i pol godine oko 5700 belgijskih učenika je sudjelovalo u grudanju kojim su rušili svjetski rekord, za što je na središnji trg trebalo dovesti čak 120 tona snijega. Velike količine snijega su ovih dana pale u Belgiji zbog čega su prizemljeni neki zrakoplovi, a škole su privremeno prekinule s nastavom.

Najčitaniji članci