Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
149 komentara

Kaznene prijave protiv Varge, Brkića, njegovog brata i Curića

Prema kaznernoj prijavi, policija sumnja da je jedan od osumnjičenih duže vrijeme i na poticaj i uz pomaganje ostalih osumnjičenih, počinio više kaznenih djela neovlaštenog presretanja računalnih podataka

149 komentara

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, SSKOK Osijek dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvoricom hrvatskih državljana i to starosti 37, 49, 50 i 50 godina i u ponedjeljak Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku podnijeli kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela protiv računalnih sustava, programa i podataka na štetu više osoba, priopćeno je iz MUP-a. 

Kako doznajemo, riječ je o Franji Vargi, Milijanu Brkiću, Brkićevom bratu Jozi Brkiću i Blažu Curiću.

BIVŠA ŽENA MILIJANA BRKIĆA: 'Ovo je sada prevršilo svaku mjeru dostojanstva i ljudskosti'
Osnovano se sumnja da je jedan od osumnjičenih u dužem vremenskom periodu, na poticaj i uz pomaganje ostalih osumnjičenih, počinio više kaznenih djela neovlaštenog presretanja računalnih podataka kao i zlouporabu naprava. 

Na taj način neovlašteno je pristupao sadržajima korisničkih računa oštećenih osoba da bi potom te sadržaje učinio dostupnima drugim osumnjičenima, objavljeno je iz MUP-a. Saznajemo da se radi o najmanje dvije žene, a moguće da ih je bilo i više. Jedna je, kako saznajemo, Karmen Brkić.

O ISPITIVANJU U POLICIJI Brkićev odvjetnik: 'Informacije su konstruirali bešćutni ljudi'
 
- Osnovanost sumnje u ova kaznena djela, koja se progone po službenoj dužnosti, proistječe iz dokaznih radnji pretraga pokretnih stvari koje su provedene temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku, a koje su obavljene u sklopu višemjesečnog kriminalističkog istraživanja koje je ranije provedeno u koordinaciji sa USKOK-om - navodi policija.

Nešto ranije istoga dana, oglasila se bivša supruga Milijana Brkića, potaknuta kako je rekla, netočnim navodima i optužbama koji nanose štetu Brkiću i cijeloj obitelji. 

Mirogoj PRESRETANJE RAČUNALNIH PODATAKA Istraga protiv Brkića: Varga je istraživao njegovu ljubavnicu?

Karmen Brkić navodi kako se time izravno nanosi šteta osobnosti, intimi i dostojanstvu njezine obitelji, a ponajprije njezinoj djeci.

Podsjetimo, prema medijskim navodima, drugi čovjek HDZ-a ispitan je jer je navodno presretao poštu svoje žene, koristeći usluge bivšeg MUP-ovog informatičara Franje Varge osumnjičenog u 'aferi SMS'.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message