Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kazneno ga prijavili: Odavao je poslovne tajne, osobne podatke

Sumnjiči se da je tijekom 2016. i 2017. godine podatke kupaca tvrtke u kojoj je ranije radio kao zastupnik, neovlašteno stavio na raspolaganje vlasnicima dvaju trgovačkih obrta

6 komentara

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela odavanje i neovlašteno pribavljanje poslovne tajne te nedozvoljena uporaba osobnih podataka, osumnjičeni 40-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.  

Policijski službenici Službe za gospodarski kriminalitet PU primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Sumnjiči se da je tijekom 2016. i 2017. godine podatke kupaca tvrtke u kojoj je ranije radio kao zastupnik, neovlašteno stavio na raspolaganje vlasnicima dvaju trgovačkih obrta, koji su navedene podatke  koristili u svrhu nuđenja i prodaje različitog zamjenskog potrošnog materijala po povoljnijim cijenama te je tako osumnjičeni 40-godišnjak navedenim obrtima pribavio imovinsku korist u iznosu od najmanje 387.000 kuna.

 Navedeni je i osobno kontaktirao kupce tvrtke u kojoj je bio zaposlenik i to tijekom 2017. godine te im po povoljnijim cijenama u svoje ime i za vlastitu korist  nudio zamjenski potrošni materijal i to unatoč zakonskim i drugim obvezama koje se odnose za zaštitu osobnih podataka i svrhu njihova korištenja.

Možda vas zanima i ovo:
Message