Obavijesti

News

Komentari 160

Snimio ga dok namješta posao, a sud kaže: 'Ne možemo slušati snimke, otkaz vam je zakonit'

Snimio ga dok namješta posao, a sud kaže: 'Ne možemo slušati snimke, otkaz vam je zakonit'
2

Trgovački sud u Slavonskom Brodu prošli tjedan nepravomoćno je odlučio da je otkaz Josipu Vitezu zakonit. Vitez nam kaže da se sutkinja pravdala da nije mogla otvoriti snimke na temelju kojih je Uskok podigao optužnicu

VIDEO

Žalit ćemo se jer sutkinja nije prihvatila kao dokaz snimke na kojima mi je jasno poručeno da ću snositi posljedice ako ne namjestim posao. A odbijen je i ključni svjedok, današnji gradonačelnik Požege.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Zviždači 05:21

Pomalo rezignirano to kaže Josip Vitez, bivši direktor požeške gradske tvrtke Komunalac. On je u siječnju prošle godine odbio nalog bivšeg HDZ-ova gradonačelnika Požege Darka Puljašića i njegovog zamjenika Maria Pilona da namjesti posao za određene tvrtke za projektiranje energetske obnove zgrada. Puljašića i Pilona je snimio i prijavio USKOK-u koji je nakon godinu i pol podigao optužnicu protiv Puljašića i Pilona.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Ti misliš biti direktor protiv volje gazde!?'

Požega - Zviždač Josip Vitez, bivši direktor požeškog komunalnog poduzeća Komunalac Požega d.o.o.

U međuvremenu je Vitez smijenjen i podigao je tužbu jer smatra da je otkaz dobio isključivo zbog toga što nije htio namjestiti posao, a ne zato jer nije radio dobro. Trgovački sud u Slavonskom Brodu je prošli tjedan nepravomoćno presudio da je otkaz zakonit. Sutkinja se opravdala da nije mogla otvoriti snimke, kaže nam Vitez, pa su one odbačene. Iako je na osnovu istih tih snimki USKOK podigao optužnicu.

- OK, došao si za direktora, gazda grada je Darko Puljašić. Mi ti kažemo kako da odradiš i sad to nećeš raditi?! Ti misliš biti direktor protiv volje gazde firme! Moraš znati da si politički došao, da si instaliran, nisi znanjem, sposobnostima i zaslugama. I to je to, crta. Dobiješ sedam adresa i neka one rade, neka kažu s kim su dobri da pošalješ i na te adrese i to je to - govori među ostalim Pilon Vitezu na snimkama koje su još početkom godine objavila 24sata.

Ali te snimke sutkinja nije preslušala i uzela kao dokaz, pa je zaključila da nema dovoljno dokaza da je Vitez smijenjen zbog nenamještanja posla. Pravno je prihvatila zapisnik sa sjednice Nadzornog odbora po kojem je Vitez opozvan zato što "nije uspostavio kvalitetnu i potpunu suradnju s predsjednikom i članovima Nadzornog odbora što je njih onemogućavalo da u potpunosti obave svoju funkciju koja im je temeljem Zakona o trgovačkim društvima povjerena". Osim toga, kao razlog je navedena i "nezadovoljavajuća suradnja Viteza s radničkim vijećem, te loše stanje opremljenosti voznog parka". Zbog toga je odluka o njegovom opozivu donesena jednoglasno, prenio je Telegram.

Slavonski Brod: Nastavak suđenj​a​ bivšem požeškom gradonačelniku Darku Puljašiću

Sadašnji gradonačelnik ne želi na sud

Posebno je zanimljiva uloga i današnjeg gradonačelnika Požege Željka Glavića (HDZ) koji je u vrijeme pokušaja namještanja natječaja bio predsjednik Gradskog vijeća. On je bio upoznat što se događa i prije nego je podnesena prijava USKOK-u. To nam je i sam potvrdio kada smo s njim razgovarali početkom godine.

- Još u travnju mi je upravo Glavić rekao da će me smijeniti. Njemu sam i predao dio snimki. Po meni je zato neobično da ga je sud odbio kao nebitnog svjedoka jer je on mogao potvrditi zašto mi se spremala smjena - kaže Vitez.

Nakon što je Puljašić pao, Glavić je postao gradonačelnik u svibnju ove godine. Nije htio povući otkaz čovjeku koji je sve prijavio USKOK-u iako nam je ranije tvrdio da ne podržava nikakve nečasne radnje. Nije htio niti doći na sud svjedočiti da je smjena bila spremna jer Vitez nije htio poslušati Puljašića i Pilona.

Da je Vitez htio sačuvati svoju funkciju, mogao je preko svega prijeći, a ne raspisati natječaj kojim je Požežanima uštedio 560.000 kuna. Ali sada, po sudu, ispada zakonito kažnjen što je otkrio nepravilnosti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 160
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina