News

Komentari 4

KBC Split nakon 45 godina ima dvije nove operacijske sale

KBC Split nakon 45 godina ima dvije nove operacijske sale

Uz to, još su dvije potpuno obnovljene pa cijelo blok sada izgleda dostojno bolnice kojoj gravitira preko pola milijuna ljudi. Ravnatelj KBC-a Julije Meštrović najavio je nastavak drugih radova

Trebalo je proći gotovo pola stoljeća da se u splitskoj bolnici otvori novi operacijski blok! Eto, dogodilo se i to, u ponedjeljak je na Firulama Zavod za traumatologiju i ortopediju dobio dvije nove operacijske sale plus dvije potpuno obnovljene pa cijelo blok sada izgleda dostojno bolnice kojoj gravitira preko pola milijuna ljudi...

Ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović najavio je nastavak drugih radova poput Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, no korona je sve usporila. Po tom pitanju situacija je nešto bolja nego prethodnih dana.

- Danas imamo 179 bolesnika, 16 na respiratoru, stanje se donekle stabiliziralo no u dva dana se sve može promijeniti - oprezan je ravnatelj.

Otvoren novi operacijski blok Zavoda za traumatologiju i ortopediju u KBC-u Split

Predstojnik Klinike za kirurgiju splitske bolnice Zdravko Perko je također zadovoljan povećanjem kapaciteta s novim operacijskim dvoranama. Kazao je kako splitska bolnica također ima problem s medicinskim osobljem, onom srednjom razinom, kao uostalom Hrvatska i cijeli svijet.

Otvoren novi operacijski blok Zavoda za traumatologiju i ortopediju u KBC-u Split

- Liječnika nam ne nedostaje, no manjak je stručnih osoba srednje razine. U svakom slučaju radimo maksimalno u datim okolnostima, a zahvaljujući novim operacijskim salama očekujem da će se vrijeme čekanja, recimo na operaciju kuka što je trenutno oko godine dana, smanjiti za 50 posto - najavio je prof. Perko.

Najčitaniji članci