Obavijesti

News

Komentari 3

Kći unesrećene žene na koju je naletio motociklist zahvalila se nepoznatoj ženi na pomoći

Kći unesrećene žene na koju je naletio motociklist zahvalila se nepoznatoj ženi na pomoći

U riječku grupu Volim grad koji teče na Facebooku osvanula je objava kćeri stradale žene. Dirnuta gestom, u objavi se zahvalila nepoznatoj djevojci na pomoći

U prometnoj nesreći u Rijeci, teške ozlijede je zadobila Riječanka (64) nakon što je na nju na pješačkom prijelazu u Kumičićevoj ulici naletio Nijemac (67) na motoru, piše RTL. Žena je s teškim ozljedama zbrinuta u riječkom KBC-u.

Nesretnoj Riječanki, koja je bila pri svijesti, ali u potpunom šoku, pomogla je djevojka, njoj potpuni stranac. Obavijestila je njenu obitelj, pokušala je smiriti i uvjeriti da je u redu.

U riječku grupu Volim grad koji teče na Facebooku osvanula je objava kćeri stradale žene. Dirnuta gestom, u objavi se zahvalila nepoznatoj djevojci na pomoći.

Smrt studentice na Jarunu: Uz motociklista pritvoren i jedan od vozača automobila
Smrt studentice na Jarunu: Uz motociklista pritvoren i jedan od vozača automobila

Objavu prenosimo u cijelosti:

- Jutros u 9.35 sati sam primila poziv sa nepoznatog broja od žene koja me je nazvala i predstavila se. Dalje sam čula samo riječi - Vaša mama, pješački, Krimeja, motorist ju je udario, pri svijesti je, dolazi hitna i čula sam 'čekati ću sa njom hitnu, držim je za ruku i ne puštam!' Čula sam 'smirite se, polako vozite i dođite'...

Sjela u auto... Možda mi je trebalo 15-20 min, možda! Ne znam!

Vidim svijetla policije i hitne u daljini... Nazovem natrag broj od gospođe, a ona mene čeka na cesti, drži mamine naočale za vid u rukama da mi ih preda. Sjela je kod mene u auto i kaže idemo skupa na hitnu. Moram vidjeti kako je gospođa Ljubica!

Policija je ostala sa 4 motora na Krimeji, radili su uviđaj. Desilo se…njemački motoristi, tri su stala na pješačkom, a četvrti je doletio... nije stao.

Ja sam bila u takvom šoku da mi je žena pomogla sa razgovorom dok smo se vozile na hitnu, ispričala mi sve, smirivala me... 'Mama vam je pri svijesti, dala mi je vaš broj jer ga je znala napamet, prisebna je'.

Ovim putem ja joj se moram još jednom zahvaliti i to ovako javno jer vidjeti sve, pričati sa njom i držati je budnom, pomoći u nesreći i ostati priseban, a i sama je bila u šoku. Hvala ti od ♥️ Perina Petrović! Pričala si sa mamom, bila uz nju do dolaska hitne, klečala na cesti uz nju. Potpuni stranac! Bila samnom ispred hitne, a sama doživjela istu stvar pred toliko godina na tom pješačkom da te auto obori.

Zahvaljujem se i dečku koji je odmah pozvao hitnu koji je bio tamo (ne znam mu ime).

Zahvaljujem se i doktorima i sestrama koji su odmah izašli van iz svojih ordinacija preko puta. Zahvaljujem se i svima s hitne i mojoj Tamara Polic šta si mi pomogla dok smo čekali nalaze jer svi znamo da u ovo doba Covida na hitnoj nema ulaza.

Mama je prošla sa lakšim ozljedama Bogu hvala, natučena i sa slomljenim rebrima ali živa je!!! Živa!!!

U ovom gradu koji teče ima stvarno divnih ljudi... e to je moj grad na kojeg sam ponosna i eto zašto ga volim.

Hvala Vam svi!", stoji u pismu.