Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
8 komentara

Kći voli svoju otmičarku, majci poručila: Ne želim birati stranu

Biološka majka djevojke koja je prije 20 godina bila oteta kao beba stara svega nekoliko sati slomila se tijekom saslušanja na suđenju otmičarki. Očajnički je vrisnula: "Ja sam tvoja majka!"

8 komentara

Shanara Mobley, majka djevojke Kamiyah Mobley, u četvrtak je u floridskoj sudnici opisala kako je mučno bilo živjeti s činjenicom da joj je beba koju je rodila ukradena tek nekoliko sati nakon poroda.

- Svaki dan sam pomišljala na samoubojstvo. Prijatelji i obitelj znali su za te moje namjere i nikad me nisu ostavljali samu - jecajući je Shanara opisivala godine mučenja u kojima nije znala što se dogodilo s njezinom kćeri.

Rekla je kako i danas, 20 godina kasnije, i dalje duboko osjeća gubitak svoje djevojčice pa je za njezinu otmičarku Gloriu Williams čak zatražila i smrtnu kaznu.

- Svaki dan sam mislila na svoju malenu, svaki dan, svaki dan. Stalno sam plakala. U autu, u krevetu, dok sam se igrala sa svojim nećacima - rekla je i dodala kako je zbog otmice oboljela od depresije.

Screenshot/YouTube/KSBW8 ALI JE ISTINA Otmica toliko nevjerojatna da čak niti policija nije vjerovala

Na suđenju je istaknula da joj je otvorena nova rana nakon što je čula da njezina kći otmičarku zove "mama" te je u mobitelu imam također tako potpisanu.

- Još uvijek sam povrijeđena. Ja sam tvoja majka Kamiyah - viknula je u sudnici, piše Daily Mail.

Kamiyah je tog 10. srpnja 1998. godine bila stara samo osam sati prije nego je oteta. Gloria Williams se lažno predstavila kao medicinska sestra i tako je ušla u rodilište i odvela Kamiyah, tvrdeći kako beba ima groznicu i treba biti pregledana. Nakon toga je nestala s djetetom u rukama i tek nakon 18 godina je razotkrivena.

Sve je počelo kad se oteta djevojka prijavila za posao u restoranu i trebala je dostaviti broj socijalnog osiguranja. Williams se slomila i priznala otmicu. Kamiyah je ubrzo lako složila komadiće svoje prošlosti zahvaljujući podacima s Googlea. Čak je u jednom trenutku nazvala svoju biološku majku, ali je prekinula poziv nakon što je čula njezin glas. Ipak, ubrzo je upoznala biološke roditelje -  Shanaru Mobley (36) i Craiga Aikena (42).

MILITANTI Otmica na Filipinima: Prepad je zabilježila nadzorna kamera

Njih dvoje su se nakon otmice razveli no na upoznavanje s kćeri ipak su došli zajedno. Kamiyah je provela narednih 12 mjeseci stvarajući nove veze sa svojim biološkim roditeljima i upoznavajući brojnu rodbinu za koju nije ni znala da postoji. Stvorila je odličan odnos s biološkim ocem pa je u njegovom domu znala boraviti i tjednima. S Aikenom, njegovom suprugom Shannon i njihovo osmero djece provela je i jedan Božić.

S druge strane, nije uspjela uspostaviti tako dobar odnos s biološkom majkom kojoj smeta čvrsta povezanost djevojke s otmičarkom. Shanara Mobley je prošle godine na Facebooku napisala: "Suze ne prestaju teći. Vidim da moja djevojčica u životu želi tu ženu, a ne mene."

- Moja majka se teško nosi s ovom situacijom. Radimo na našem odnosu. Ne želim definirati koja od njih je moja mama. Obje poštujem. Ne želim birati stranu - jasno je poručila Kamiyah.

Tijekom svjedočenja na sudu u četvrtak, Shanara je rekla kako je imala samo 16 godina kad je rodila Kamiyah 1998. godine. Unatoč svojim mladim godinama, trudnoću je doživjela kao blagoslov i trenutak da prestane s partijanjima i zabavama i da se smiri. Dan kad se rodila Kamiyah bio je za nju najsretniji, ali i najtužniji. 'DJEVOJKA U KUTIJI' Stravična otmica: 7 godina je 23 sata dnevno bila u - lijesu

- Bila je tako lijepa beba. Jedva sam čekala odvesti je doma i svima pokazati - prisjetila se tog dana. No, nikad nije dobila priliku u naručju držati svoju bebu.

Godine su za nju tekle sporo. Obilježavala je svaki rođendan svoje djevojčice, kupila bi tortu u slučaju da Kamiyah dođe. Nikad nije prestala vjerovati u to da joj je kći živa.

Nakon što je prošle godine napokon upoznala Kamiyah, Shanara se ponadala kako će dobiti priliku nadoknaditi izgubljene godine.
- Propustila sam njezine prve korake, prvu riječ, svjedodžbu, promocije. Sve sam propustila. No, trudim se sve gledati s pozitivne strane. Kad zatrudni, bit ću baka. Kad diplomira, bit ću uz nju. Budućnost nam nudi puno toga.

Gloria Williams će ovaj mjesec doznati koja je kazna čeka za otmicu. Mogla bi dobiti kaznu zatvora i do 22 godine.
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message